Şehir her zamanki gibi Fenerbahçe ile oynanacak derbi için büyük bir coşku içindeydi. Taraftarlarımız maç saatine kadar adeta şehri bordo mavi renkler ile süsledi. Her yerde Trabzonspor konuşuldu ve herkes galibiyete kenetlemişti.

    Maç coşku içerisinde başladı, erken bir gol buluyorduk ki kendi kalemizde gol gördük. Fenerbahçeli oyuncu 2. Sarı karttan kırmızı kart gördüğünde aklıma Konyaspor maçımız geldi. 82 dakika 10 kişi oynadığımız maç bizi bir hayli zorlamıştı. Fenerbahçe 1-0 önde ve faul ile gelen kart sonrası Bakasetas tüm Fenerbahçeli topçuların yatarak ve ayakta baraj kurdukları ve Kalecileri Altay’ın da kapattığı köşeye öyle bir şut çekti ki Altay da topla kale çizgisinin içine yöneldi. Şaşıran Fenerbahçe 1-1 lik skoru korumaya çalıştı. 

    Nwakaeme ve Peres’in sakatlıkları dolayısıyla 2 zorunlu oyuncu değişikliği yapan Abdullah Hoca Cornelius’u da oyuna dahil etmesiyle oyun başka bir seyir aldı. Cornelius daha erken oyuna alınabilirdi.

    Tarafımca iyi bir yönetim sergilediğini düşündüğüm Ali Şansalan Net penaltıyı VAR ile tespit etti ve Bakasetas 2-1 öne geçmemizi sağladı. Sonra Yusuf’un golüyle 3-1’lik net skoru elde ettik. Bu maç net skorla bitmediydi ve öyle de oldu. 

    Abdullah Hoca hiç oturmadı desek yeriydi. Maça doğru müdahaleler yaptı ve başarının en büyük mimarı da kendisi oldu. Abdulkadir de eski performansına bu akşam göz kırptı. Namağlup lider olarak kolbastılarla, gülen yüzlerle, umutla ve liderliğin verdiği keyifle yolumuza devam ediyoruz…

Mehmet KORKMAZ
haberts.com