Yaz günlerinde içeriden çok dışarısı, özellikle de deniz kenarları gibi tatil alanları çokça tercih edilmektedir. Kavurucu sıcaklıktan biraz kaçabilmek veya güneşin tadını çıkarabilmek için sahillere akın eden insanların dikkat etmeleri gereken ortak bir nokta söz konusudur: Cildini güneşin zararlı ışınlarından korumak. Her insanın cilt tipi farklı olduğu için kullanılan güneş kremleri de farklı olacaktır. Ne var ki yaz aylarının gelmesiyle birlikte piyasadaki güneş kremi varlığı çoğalıyor ve zorluk çekmeden ulaşılabilir hale geliyor. Her insan kendi cilt tipini biliyor ancak söz bebek ve çocuklara gelince ne yapılacağı konusunda söyleyecek pek bir söz bulunamıyor. Özellikle bebeklerin hassas teninin zarar görmemesi için ne yapılması gerektiği hakkında anne ve babaların kafası karışıyor. Bu yazımızda ise sizi bu dertten kurtaracak bazı öneriler bulunmaktadır. İşte bebek ve çocuklarınızı güneşin zararlı ışınlarından koruyacak en iyi güneş kremleri

En İyi Güneş Kremleri

1- Siveno Bebekler İçin Doğal Güneş Kremi

50 ml’lik boyutta, bebekler için hazırlanmış doğal güneş kremi Siveno, emici yapıda olmayıp cildi tamamen kaplayıcı özelliğe sahiptir. Bu, bebeğinizin cildini kimyasal girişi olmadan korumanızı sağlamaktadır. Ayrıca tüm cilt tipleri için uygun yapıda olan Siveno, yansıtıcı özelliği ile bebek cildine tam koruma sağlamaktadır. Hipoalerjeniktir. Tamamen doğal içerikli ve kokusuz olması bebeğinizi rahatsız etmez. Suya dayanıklılığının yanı sıra birçok hassas ciltli yetişkin tarafından da tercih edilmektedir. Güneşe çıkmadan önce vücuda eşit miktarda ve bolca uygulanarak kullanılması önerilir.

Siveno Bebekler İçin Doğal Güneş Kreminin İçindekiler: Mineral Filtreler, Tamanu Yağı, Aynı Sefa Yağı, Squalen, Galactoarabinan.

2- Mustela Very High Protection Sun Lotion (Mustela Yüksek Korumalı Güneş Losyonu)

200 ml’lik Mustela Very High Protection Lotion, yüksek koruma faktörü ile bebekler ve toleransı düşük kuru ciltler için geliştirilmiş güneş kremidir. Alkol, paraben, parfüm gibi kimyasallar içermez, suda ve kumda yapışma özelliği göstermeden rahatça kullanılabilen bir üründür. Her yaş grubunca kullanılabilen Mustela Very High Protection Sun Lotion, güneşe çıkılmadan 30 dakika önce vücuda uygulanmalı ve 2 saatte bir yenilenmelidir.

Mustela Very High Protection Sun Lotion Bileşenleri: Aqua, Caprate, Capric, Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Potassium Cetyl Phospate, Lauryl Glucoside, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Propylene Carbonate, Jajoba Esters, Alumina, Glycerin, Xanthan Gum, Dehydroacetic Acid, Sodium Hydroxide, Glyceryl Caprylate, Tocopherol, Stearalkonium Hectorite, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethlhexyl Triazone, Titanium Dioxide, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Pentylene Glycol.

3- Sebamed Sun Bebek Güneş Spreyi

200 ml’lik Sebamed Sun bebek güneş spreyi, 5,5 pH değeri ile kolay sürülür, kalıntı bırakmaz, suda ve kumda yapışma özelliği göstermez ve güneş lekelenmelerine karşı bire bir koruyucu etkilidir. İçerisinde bulunan UV filtreleri sayesinde zararlı ışınlarını süzgeçten geçirerek cilde üstün koruma sağlar. Ayrıca güneşten kaynaklı yaşlılık etkilerine karşı kalkan oluşturur. Dermatoloji onaylıdır.

4- Trukid Sunny Days Güneş Kremi

100 ml’lik Trukid Sunny Days Güneş Kremi, doğal içeriği, kolay kullanımı ve etkin koruma özelliği ile annelerin gözdesi. Bebeklerin cildini zararlı güneş ışınlarında, güneş lekeleri ve yanmalarından, olası tahrişlerden özenle koruyor. Özellikle kokusunun güzel olması çocuklara rahatsızlık vermiyor ve daha çok tercih edilmesini sağlıyor. Cildi yakmadan bronzlaştıran yapısı ile annelere rahat bir nefes aldırıyor. İlk kullanımdan itibaren 18 ay kullanılabilir.

Trukid Sunny Days Güneş Kreminin İçindekiler: Aleo barbadensis yaprak suyu, çinko oksit, heksil laurat, hindistancevizi, poligliseril 4 izostearat, Hiyalüronik asit, Salatalık meyve özü, yeşil çay yağı, tokoferol, nar suyu, setil dimetikon, jojoba tohumu yağı, hint yağı, epsom tuzu, ayçiçeği tohumu yağı, Trukid tescilli koku karışımı.

5- La Roche Posay Anthelios Dermo Pediatrics Yüksek Korumalı Çocuk Güneş Kremi

200 ml’lik La Roche Posay Anthelios Dermo Pediatrics Yüksek Korumalı Çocuk Kremi çoğunlukla aşırı hassas ciltli çocukları olan anneler tarafından tercih edilmektedir. Yüksek koruması sayesinde hassas ciltli yetişkinler tarafından da tercih edilmektedir. Kolay sürülebilir özelliği bebek ve çocuk ciltlerine zarar vermeden uygulanmasında oldukça yardımcıdır. Atopi eğilimli çocuklar için rahatlıkla kullanılabilir niteliktedir. Hipoalerjeniktir ve dermotolojik olarak test edilmiştir.

La Roche Posay Anthelios Dermo Pediatrics Yüksek Korumalı Çocuk Kremi İçindekiler: Aqua, glyscerin, C12-15 alkyl benzoate, Capric Triglyceride, Bis-ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Alchol Denat, Titanium Dioxide, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Drometrizole Trisiloxane, Styrene, Dimethicone, Zea Mayss Starch, Propylene glycol, Diethylhexyl Butamido Triazone, Potassium Cetyl Phospate, Aluminum Hydroxide, Ethylhexyl Salicylate, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Butyrospermum Parkii Butter, Caprylyl Glycol, Disodium Edta, Glyceryl Stearate, Hydroxypropyl Stearate, PEG-8 Laurate, Stearic Acid, Tocopherol, Synthetic WAX, Triethanolamine