Trabzonspor’un Antalyaspor karşısında oynadığı futbolu, aldığı sonucu bir kenara koyalım ve ev sahibi Antalyaspor’un oyun anlayışına bakalım.

Bu sezon son haftalarda nereden, nasıl çıktığı belli olmayan ver topu rakibe, yaslan arkaya rakibi bekle, fırsatını bulursan da çık gol yap. Düşüne biliyor musunuz topa sahip olma oranı yüzde 72 olan bir takım beraberliği son dakikalarda bulduğu golle alıyor.

Ersun Yanal’ın bu ilkel anlayışında Antalyaspor’un galip gelmesi futbol adına ihanet olurdu.

Trabzonspor, bu oyun anlayışı karşısında savunmasını bile rakip yarı alanın ortasına kadar getirip, golü ancak uzatmalarda buluyorsa oturup düşünülmeli.

Abdulkadir Ömür’ün geçişlerde başarılı olmasına rağmen önde gerek duvar pası yapacak, gerek savunmanın dengesini bozacak hamlelerin yapılamaması büyük eksikti.

Penaltı atışını gole çeviremeyen Ekuban’ın oyundan düşmesi, Nweakame’nin oyun iştahının kesilmesi, Djaniny’nin kale önünde sırtı kaleye dönük pozisyon hatası içinde olması en büyük eksiklikti.

Bu yetmiyormuş gibi birde yan toplarda Djaniny’nin tek bir hava topuna vuramaması herkesi olduğu gibi teknik direktör Abdullah Avcı’yı da çıldırttı.

Trabzonspor ara transferde eksikliklerini giderip, anlayış bütünlüğünün yanı sıra sağladığı takım bütünlüğünü de kaliteli ayaklarla takviye ederse ikinci yarıda zirve ortakları içinde yer alır.