Karşılaşmanın kalibresine bakınca mutlak kazanmak zorunda olanın Trabzonspor olması gereken bir akşamda, Beşiktaş istediğini aldı diye düşünüyorum.

Tolunay hocaya göre bu durum kötünün iyisi bir performans olarak değerlendirilirken, Trabzonspor’un sıralamadaki yeri hiçte öyle demiyor aslında!

Her hafta değişen oyuncu kadrosunun Trabzonspor’u kendisine hiçte yakışmayacak bu yer ve konumdan kurtarması için en ufak bir ışıltı sağlayamaması da ( puansal anlamda ) , oyuncu ve teknik kadro üzerinde ayrı bir baskı oluşturmakta.

Beşiktaş karşısında sergilenen oyun, hocayı ve bazılarını memnun etmiş olabilir, lakin Trabzonspor’un oyun kalitesinden ziyade hızla değil puan, puanlar kazanması gerekmekte.
Ki önümüzde duran tabloya bakınca Trabzonspor’’un bu beraberliği yenilmekten iyidir gerçeğiyle değerlendirmesi an itibariyle takımın kırılgan yapısını onarmaya yetmemiştir.

Oyuncuların ve teknik kadronun iyi niyetinden şüphe etmemekle beraber, oyuncuların düşüncelerini sergileyebilememelerinin en büyük nedenin özgüvenlerini kaybetmiş olduklarını görmek ve anlamak sanırım içinde bulunulan durumu daha anlaşılır kılar diye düşünüyorum.

Beşiktaş gibi ikinci ve üçüncü bölgesini rakibin birinci bölgesinde öldürücü bir şekilde baskı altına alan bir rakibe karşı yinede Trabzonspor’un ortaya koyduğu futbol gelecek haftalara iyi yönde sirayet ederse, en azından ligin alt bölgesiyle olan bu yakınlaşmaya bir son verilmiş olur.
Bu durum Trabzonspor için bir başarı mıdır?

Evet, bu puan sıralaması düzeninde başarıdır diyebiliriz.

Bu Trabzonspor gibi şampiyonluklar yaşamış bir takım için başarı mıdır?

Hayır, bu puan sıralaması düzeninde yer almak Trabzonspor için dibe vurmakla eş değer bir durumdur.

Bu yüzden dün akşam ki maçı ben ne hocanın tercihleriyle, ne de Beşiktaş’ın durumuyla ilgi oyun performansıyla değerlendirmekten ziyade; Trabzonspor’un kendi kaderinin nereye giderken nerede ve nasıl sonlanacağına dair bir fikir vermesi anlamında irdeliyorum!

Bu beraberlikle çok şey kazanmasa da Trabzonspor, en azından önündeki üç önemli maç için ufak tefek doneler verdi sayılır.

Tolunay hocanın bu değişken kadro yapısı içinde her ne kadar söylemlerimiz net olamasa da, en azından yenilmemeyi başaran bir Trabzonspor izleyeceğimizi düşünüyorum, ligin bu kalan haftalarında.

Dün akşam aslında hoca oyuna biraz daha erken müdahale edeydi, galibiyet Trabzonspor için hiçte hayal olmayacak ve büyük bir maç kazanmış olmanın verdiği itici güç ile gelecek sanki daha net şekillenecekti…