Abdullah Avcı yönetiminde Trabzonspor'un sergilediği oyun taraftarı tatmin etmese de sahada alınan sonuçlar takıma kaybolan kimliğini biraz olsun geri kazandırdı. Özellikle takım savunmasında yaşanan gelişim ve iyi yönde ki değişim Avcı yönetiminde çıkılan 6 karşılaşmada kendini gösterdi. Trabzonspor'un bu süreç içerisinde yediği 2 golün 1 tanesi bilindiği üzere penaltıdan kaydedildi. Akan oyunda Hugo ve Edgar ikilisi ile yakalanan uyumun üzerine bir de Abdullah Avcı'nın savunma yönünde takıma kattıklarını ilave ettiğimiz de bordo mavililerin artık güvenlik noktasında zaafiyetlerinin birer birer azaldığını fark ediyoruz. 

Özellikle devre arası transfer dönemine kadar elindeki kadro ve futbolcularla alınabilecek maksimum puan hedefini gerçekleştirmeye çok yakın olan Avcı ve ekibi bu süreçte gerçekleştireceği transfer ile akan oyunda takımın direncini biraz daha yükseltmeyi hedefliyor. 

Galatasaray karşısında da özellikle en büyük silahı takım savunması olacak Avcı'nın bu hususta orta alanda takıma biraz daha hücum gücünü ve varyasyonlarını da kullandıracağını düşünüyorum. Galatasaray orta sahasında top hakimiyeti yüksek olan Taylan'a karşı Flavio'ya hocanın yükleyeceği vizyon ve misyon maçın kritik nüanslarından bir tanesi olacak.

Galatasaray karşısında sergilenecek oyundan ziyade alınacak sonuç yenilmezlik serisinin sürdürülebilmesi için önemli bir müsabaka olacak.