Trabzonspor’un Yusuf’u göndermemesi bu sezon zirveye oynayacağının işaretidir.

Yusuf için de bir sezon daha kalması iyi olacaktır, zaten gelecek sezon tutulamayacak.

Bence Yusuf’un Trabzonspor’a hala borcu vardır, hemen gitmesi doğru olmazdı, hele heleki bu sezon.

Gelişimi yavaş geçen Yusuf’u n geçen sezonun ikinci yarısında gösterdiği performansın devamını bu sezonda göstermesi  Trabzonspor’un zirveye oynamasında önemli olacaktır, bilhassa şikayetçi olduğum kondisyon sorununu aşması, orta sahadan top çalıp takımın hızlı çıkışına katkı vermesi iyi olacaktır.

*

Gaston Campi hakkında şüphelerim var, kulübünün onu sürekli kiralık göndermesi, taraftarlarının hantal söylemi doğrusu beni düşündürüyor  fakat gerek yaşı gerekse sol ayaklı oluşu da biraz rahatlatıyor, umarım Zorge Toure pişmanlığı yaşatmaz.

Bence stoper transferi Campi ile de kalmamalı, 3 kulvarda mücadele edecek olan fırtınanın esmesi için bir sağlam stopere daha ihtiyacı var, alternatif sol beki söylemiyorum bile.

*

Orta saha Trabzonspor’un en önemli sıkıntısıydı, Obi ve Ahmet bu bölgeyi rahatlatacaktır fakat yeterli gelmeyeceklerdir çünkü Onazi sakat, düzeldi ama kırılmış bacağıyla her topa eskisi gibi girmeyecektir, korkacak ve basıp basmamak arasında tereddütler yaşayack,   bu nedenle bir Mehmet Topal’ın da iyi geleceği kanaatindeyim.

*

Şüphesiz beklentilerin en büyüğü santrafordur, en azından Rodi’den daha iyi olması gerekiyor.

Avusturya kampına yetiştirilmesi beklenen golcünün sürpriz bir isim olacağını düşünüyorum.

Kanatların tamam olduğu Trabzonspor’da bomba bir golcünün önceki sezon sıkıntı yaşamadığı gol yollarında daha çok üretmesine sebebiyet verecektir.

Trabzonspor yönetimi bu konuda inceleyip sık dokuyor, başkana yakın kaynaklar sürpriz ismi doğruluyor, bu da demek oluyor ki eli kulağında bir bomba geliyor.

*

Son olarak Halil Dervişoğlu’na değinmek istiyorum.

Bordo mavililerin bu transferde yanlış yaptığını düşünüyorum, bu çocuğu ne edip edip kadrosuna katmalı.

Gelecek vadedenler arasında en hazır ve iyi olanı, yaşı çok genç ve takıma çok şey katabilecek yetenekte.

Şayet Trabzonspor Halil’i İstanbul’da görmek istemiyorsa bir an evvel harekete geçmeli.