Yusuf Yazıcı,  Beşiktaş Trabzonspor maçının uzatma dakikalarında rakibine yaptığı hareketle kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı.

TFF, Yusuf’un 2 maçta olmayacağını duyurdu. Böylece Yusuf Yazıcı, Sivasspor ve Konyaspor maçlarında forma giyemeyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 20.10.2022 tarih ve 18 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar bugün TFF’nin resmi sitesinden açıklandı.

Açıklanan kararlara göre PFDK, Trabzonspor maçında topluca küfür eden Beşiktaş taraftarlarına bu durumun sezon içinde 2. Kez tekrar edilmesinden dolayı 100 bin TL para cezası ile Kuzey Alt ve Güney Alt tribün bloklarından 7’sinde bulunan taraftarların bloke edilmesine karar verdi.

Ayrıca Beşiktaş taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle de 84 bin TL ceza verilmesine karar verildi.

Buna göre PFDK tarafından alınan kararlar şu şekilde:

BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 16.10.2022 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan SPOR TOTO KUZEY ALT TRİBÜN 108, 109, 110 ve GÜNEY ALT TRİBÜN 119, 120, 121, 122 bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 84.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Editör: Haber TS