Yusuf’un transfer haberleri manşetleri bir hayli meşgul ediyor fakat bir an önce de gündemden düşmeli çünkü bu çocuğun gitmesi gereken sezon bu sezon değil.

Efsane Cemil Usta’nın adını taşıyan böyle bir sezonda gitmeyi aklından bile geçirmesi büyük saygısızlıktır.  Nereden çıkıyor bu gibi düşünceler, kim aklına sokuyor bilemem, ama bildiğim bir şey varsa oda Trabzonsporluların hesap soracağıdır. Demezler mi, “Eyyy Yusuf hiç yakışıyor mu senin gibi bir Trabzonlu ya, hani sen bu memleketin öz evladıydın, hani Trabzonspor için her şeyden vazgeçerdin, hani uğruna her türlü fedakarlığı yapardın, neden o fedakarlığı yaparak çeneni bir seneliğine kapalı tutmuyorsun?” diye.

Takım bu sene şampiyonluğa oynayacak Yusuf, 2010-11 sezonunun ardından futboldan soğumuş taraftar kitlesi ilk defa alakayı bu kadar arttırmışken, ilk defa forma satışları bu kadar artmışken sen nereye gidiyorsun?

Bu sezon o sezon değil Yusuf, otur oturduğun yerde de rahmetlinin kemikleri sızlamasın!

*

Bak sana yakın zamanda yaşadığım bir hikayeyi anlatayım, belki etkilenir de durursun..

Çocuğun biri Ankara’da mühendislik bölümü kazanıyor, babası da onu gitmesi için zorluyor; çocukta gitmemek için zorluyor, ebeveynleri çocuğunun bu tutumuna anlam veremeyerek, “Evladım senin derdin nedir, neden gitmek istemiyorsun?” diye sorarlar.

Çocuğun verdiği cevap ise oldukça şaşırtıcıydı: Baba Trabzonspor bu sezon şampiyonluğa oynayacak, ben okula gidersem maçları kaçıracağım ve belki de göreceğim ilk şampiyonluğu görememiş olacağım, bırak okul bir sene beklesin ne kaybederim?

Doğru bulmadığım bu hareketten sonra baba galip gelir ve çocuğunu okuluna gitmesi için ikna eder ama düşüncesi de yeter, keşke sen de onun gibi düşünenlerden olsaydın.  

*

Bazen başarılı kadroyu korumak en büyük transfer olurmuş, 2010-11 sezonu ya da daha eskileri bu gerçeği güçlendiriyor.

O sezonları hatırlayanlar sonrasını da bilir..

Ne olmuştu,

Başarılı kadrolar korunamadığı için 8-9 yıllık boşluklar olmuştu,

Aynı kadroları kurabilmek için dünya kadar para harcanmıştı ve Trabzonspor bu günün hayaliyle o kadar çok yanlış transfer yapmıştı ki, sonunda kasayı kurutmuştu.

Bu nedenle Fırtına hele ki bu sezon Rodi’nin dışında daha fazla kayıp vermemeli.