Erciyes maçının ardından hatırlanacağı gibi transferin son gününde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Teknik Direktör Vahid Halilhodzic’i memnun etmek için 3 oyuncu daha aldı.

Şimdi alınan oyuncu sayısı 22 oldu, adeta yeni bir takım kuruldu.

Bugüne kadar izlediğim Trabzonspor bana hiç ümit vermedi.

Alınan oyuncular kalite olarak kendilerini ispatlamış isimler ancak bunun uyum süreci var. En az 5-6 hafta bekleyeceğiz. Ama Trabzonspor bu bekleme süresinde de mutlaka iyi futbol oynamalı.

Çünkü bu takım tarihinde böyle transferler görmedi.

Şimdi top Vahid Hoca’da ve artık kaprisleri bırakıp takımındaki oyuncuları en iyi şekilde hazırlamalı.

Yüzünden mutsuzluk akan bir hoca olmayı bırakıp, taktiğini, tekniğini, hırsını, dinamikliğini takıma yansıtmalı. Çünkü bu taraftar bunu istiyor.

Sürekli şampiyonluk hayalleri kuran çok fanatik bir taraftar topluluğumuz var. Taraftarımız şampiyonluğun yanı sıra güzel futbol da bekliyor.

Olumsuzluklara set çekip işine bakması lazım. İnşallah gördüğüm Rostov ve Erciyes maçlarındaki olumsuz futboldan ders alır ve daha tempolu, daha dirençli, kanatları kullanan, orta sahada topa hakim olan ve takım anlayışını kompakt olarak yapabilen bir Trabzonspor görme zamanıdır.

Bu arada Süper Lig’in ismini değiştiren TFF’ye, bu yaptığı isim hakkını Süleyman Seba Ligi yapması sevindirici ve saygı duyulması gereken bir durum. Fakat bir o kadar da TFF’nin, hakemlerin olumsuzluğu, sahaların iyi olmasına rağmen zeminlerin kötü oluşu düşündürücüdür.

Ve en önemlisi artık bu sezonun Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ligi olmaması için daha duyarlı olunması gerekir. Diğer Anadolu takımları figüran değildir.

Özellikle Fenerbahçe’den Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Volkan Demirel fırça atarken, hakemlerin bu oyunculardan çekinmesi düşündürücüdür. Bu sezon bu hakemlerin bu oyunculara karşı daha dik durması şarttır.