Gaziantep futbol takımı ligin iyi futbol oynayan ve iyi savunma yapan ekiplerinden biri, karşılaşmanın Trabzonspor açısından zor geçeceği belliydi. İlk yarı da Nwakaeme, onun bildiğimiz teke tek de adam geçme ve bilek hareketleriyle adından söz ettirdi. Djaniny, gol atmasa da gösterdiği mücadele ve hırsla alkışları haketti, rakip savunmayı çok yordu. Gaziantep takımı inanılmaz bir savunma takdiği yaptı, ilk yarı neticeyi de aldılar. 

İkinci yarının ilk çeyreğinde topun ve oyunun hakimi Gaziantep takımıydı, Trabzonspor kalesine uzun zaman baskı kurdular ama sonuç alamadılar. 

Berat Özdemir yine istatistikleri lehine gösteren işlere imza attı. Tam bir sekiz numara pozisyonunda ve hakkını veriyor. Flavio maçın gizli kahramanı gibiydi, çok çalıştı emek verdi, formayı sırılsıklam etti, Bakasetas' a al da at diye çok klas bir kafa vuruşuyla asist yaptı. Bakasetas da böyle servislere hayır der mi, o da gereğini yaptı,ayağıyla önce düzeltti ikinci vuruşta galibiyet golünü attı. 

Gaziantep kalecisi Günay ile Trabzonspor kalecisi Uğurcan önemli kurtarışlar yaptı. 

Karşılaşmanın uzatma dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kart gören Nwakaeme oyun dışı kaldı. Haftaya oynanacak Başakşehir maçında takımını yalnız bırakacak. Nwakaeme gibi önemli bir oyuncunun böyle sorumsuz kırmızı kart görmesi kabul edilemez, Abdullah Avcı tarafından uyarılmalıdır. 

Ayrıca Nwakaeme ' nin ilk sarı kartı, bir pozisyonda gereksiz yere tartışıp rakibini iterek alıyor, İkinci sarı kart ise bana göre sarı kart değil, direk kırmızı olmalıydı. 

Trabzonspor uygun adımlarla yoluna devam ediyor, bu yolda önüne bir çok engeller çıkarılacaktır, oyuncular çok dikkatli ve sorumlu hareket etmelidirler.