Trabzonspor’da Abdullah Avcı açıklamalarında, “İlk olarak rakip ve kendimizden bahsedelim. Ligimizin son şampiyona ve çok net ligin üzerinde konu başlıkları var. Özellikle yaptıkları baskılar ve topu kaybettikten sonraki baskıları çok önemli. Güçlü oyun kurmaları var. Biz baskımız ile nereyi kapatacağız ve nereye yönlendireceğiz diye konu başlıklarımız var. Bizim de rakibe karşı neler yapabiliriz diye planımız var. Hüseyin Türkmen’i daha önce de sağ bek olarak kullandım. O da son maçlarda bunun sinyallerini verdi. Çözüm için saha içerisinde en iyi şeyi yapmak istiyoruz. Trabzonspor’un kadrosu ne olursa olsun zordur. Bugün kazanmak en büyük arzumuz ve isteğimiz. Bunu en iyi yapabilecek bir takımız. Avrupa Kupaları bizim için önemli hedef. 12 maçta 25 puan ile ortalamamız gayet iyi. Bugün buraya gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Karşılığını bugün oynayan oyuncuların aldığı bir karşılaşma bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ABDÜLKADİR ÖMÜR’Ü KAZANMAK İÇİN

Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok’un kadro dışı kararı ile ilgili soruyu yanıtlayan Abdullah Avcı, “Abdülkadir ile 3 senemiz beraber geçti. Trabzonspor’un altyapsından yetişen ender değerlerden birisi. Bütün kupaları kazanmış bir oyuncu. Benim oyuncu kaybetmek gibi bir felsefem yok. Biz Ömür’ü kazanmak için neler yaptığımızla ilgileniyoruz. Onun lakabı Ömür Avcı’dır aslında. Onunla ilişkimiz iyidir. Oyuncu ve insan kaybetmek çok kolay. Bu yörenin çocuğu. Şu an böyle bir kararı almamızın nedeni zihinsel olarak belki farkındalığını ortaya koyması. Ömür’ü kazanmak adına alınan bir karardır. Başkanımız ve yönetim kurulumuz ile konuşarak aldığımız bir karardır. Onunla şampiyonluk yaşadık. Başkanımız bütün hayatını Trabzonspor’da nasıl daha iyi şeyler yapabilirim diye uğraşıyor. Onunla ilişkimizi ne para ne ayrılık bozabilir. Umut Bozok’u buraya ben aldım. Bazen inişler çıkışlar var. İnsanlar ayrılmak isteyebilirler ama ayrılırken dahi görevlerini en iyi şekilde yapmalılar. Bakalım, transfer ayındayız” dedi.

BAKASETAS AYRILACAK MI?

Bakasetas’ın son maçı olacağı ile ilgili soruya yanıt veren Teknik Direktör Abdullah Avcı, “Bakasetas geçen hafta sakattı. Kulüpten daha önce resmi açıklama olmadığı için bunlar konuşuluyor. Ağrısı vardı ve o şekilde oynuyordu. Toplantı yaptık ve bugün sahada. Biz de oyunun akışına göre bakacağız. Kulüpten resmi bir açıklama yok ama böyle bir şey var. Bugün sahada olmak istemesi büyük karakter. Onunla güzel duygular yaşadık. Umarım bugün kazandığımız ve onun da güzel duygular yaşadığı maç olur” ifadelerini kullandı.