Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti.

Türk iş adamlarının Almanya'yı ziyareti ve Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik-ticari ilişkilerin ilerlemesini arzuladığını belirten Schulz, TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri ile detaylı bir görüşme gerçekleştirdi.

Dünyada Türkiye'ye en çok vize veren ülke olduklarının altını çizen Almanya Büyükelçisi, 2023 yılında vize sayısının 200 bini geçtiğini belirtti. Vize sorununu düzeltmek için çaba gösterdiklerini, iş insanları ve öğrencilere bu konuda öncelik tanıyacaklarını da sözlerine ekledi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise özellikle fuarlara katılım dönemlerinde Trabzon ve Türkiye'deki iş adamlarının vize konusunda sıkıntılar yaşadığını söyledi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak AB projeleri gibi önemli projeler yürüttüklerini ve vize sorunu nedeniyle pek çok organizasyonu iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Almanya Büyükelçisi Schulz'a iki ülke arasındaki iş ilişkilerinin vize sorunları nedeniyle sekteye uğradığını anlatan Çelebi, "Vize sorunu nedeniyle iş ilişkilerimiz iyi gelişmiyor. Bu nedenle Rusya, Gürcistan, Azerbaycan gibi pazarlarla daha yoğun ilişki içinde oluyoruz." açıklamasında bulundu.

Alman turistleri Trabzon'a davet eden Çelebi, Schulz'a kahve fincan takımı hediye etti.

Editör: Didem Bektaş