Ankara'da Başkent Trabzon Dernekler Federasyonunca düzenlenen "Trabzon Tanıtım Günleri", 25-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleşti.

Etkinlikte Trabzon'un yöresel lezzetleri, el sanatları, kıyafetleri, horonu ve kemençesi tanıtıldı. Ziyaretçilere Trabzon'un meşhur Akçaabat köftesi, hamsili tava, kara lahana çorbası gibi yöresel lezzetler ikram edildi. El sanatları stantlarında ise Trabzon'a özgü gümüş takılar, ahşap işlemeleri, dokumacılık ürünleri satışa sunuldu.

Etkinliğe katılan Trabzon halk oyunları ekipleri, horon ve kemençe gösterileriyle izleyicilere coşkulu anlar yaşattı.

Trabzon Tanıtım Günleri'ne yoğun ilgi gösterildi. Ankara'da yaşayan Trabzonlular, hemşerileriyle buluşma ve özlem giderme fırsatı bulurken, Trabzon'u tanımak isteyen Ankaralılar da keyifli bir hafta sonu geçirdi. Ankaralılar, özellikler Akçaabat standına yoğun ilgi gösterdi. Davullu zurnalı kutlamalarda yöresel lezzetler ve bölgeye has el işi ürünler tanıtıldı. Halk alışveriş yaparak Akçaabat ve diğer ilçelerin stantlarını renklendirdi.

Etkinlikte sunulan yöresel lezzetlerden bazıları:

Akçaabat köftesi

Hamsili tava

Kara lahana çorbası

Mıhlama

Sütlaç

Halka tatlısı

Satışa sunulan el sanatlarından bazıları:

Gümüş takılar

Ahşap işlemeleri

Dokumacılık ürünleri

Bakır işlemeleri

Seramik ürünler

Ahmet Yoloğlu Trabzon Büyükşehir'de Görevine Geri Döndü Ahmet Yoloğlu Trabzon Büyükşehir'de Görevine Geri Döndü

Etkinlikte yer alan gösterilerden bazıları:

Horon gösterileri

Kemençe gösterileri

Halay gösterileri

Karadeniz türküleri dinletisi

Trabzon Tanıtım Günleri, Trabzon'un zengin kültürünü ve doğal güzelliklerini tanıtmak için düzenlenen önemli bir etkinlikti. Etkinliğe gösterilen ilgi, Trabzon'a olan ilginin ve sevginin bir göstergesi olarak değerlendirildi.