Amin ve Zuza gibi etkili silahlarıyla son maçlarda sahada inanılmaz oyun çıkaran Trabzonspor, Giresun'dan zaferle dönmek istiyordu. Maç 77-68 rakip takımın üstünlüğü ile sonuçlandı.

Trabzon'da olay çıkartan Giresunspor taraftarları, yine taşkınlık yapmaya devam ediyor. Trabzonspor'a karşı kötü tezahüratlara devam eden Giresunspor taraftarlarına emniyet gücleri zaman zaman müdahale etti.


Maç öncesinde rakip takım yöneticileri, taraftarların aksine Trabzon'dan gelen gazetecilere ve yöneticilere ilgi alaka gösterdi fakat maç sonunda çıkan olaylara engel olamadılar.

Maç sonunda Giresun taraftarları, Trabzon'dan gelen basın görevlilerine ve yöneticilere saldırdı. Polis olaylara müdahale ediyor.


Trabzonspor basketbolunun önemli isimlerinden İsmail Alkan "Maç sonu toplu saldırıya uğradık. Tesadüfen bir kapıyı kırıp canımızı kurtardık. Şu an da mahsur durumdayız..." şeklinde konuştu.

Trabzonspor yöneticisi Yiğit Oğuz Duman maç sonunda çıkan olayların ardından "Hayatım boyunca Giresunluların bu vahşetini unutmayacağım. Canımızı zor kurtardık!" şeklinde konuştu.

Başkan Mehmet Yiğit Alp, "Giresun Emniyet Müdürü 20 kişilik Trabzonspor kafilesini koruyamadı. Yazıklar olsun!" şeklinde konuşarak sert tepki gösterdi.


1. Periyot sonucu
Yeşil Giresun  20  11  Trabzonspor
2. Periyot sonucu
Yeşil Giresun  43  24  Trabzonspor
3. Periyot sonucu
Yeşil Giresun  60  39  Trabzonspor
4. Periyot sonucu
Yeşil Giresun  77  68  Trabzonspor

Haftalar öncesinde resmi açıklamalarla başlayan gerginlik ortamı maç sırasında da devam etti. Trabzonspor taraftarların salona güçlükle gelirken maç sırasında Yeşilgiresunlu taraftarların kışkırtmalarıyla devam etti. Karşılaşmaya iyi başlayan Trabzonspor basketbol takımı 2. ve 3. çeyrekte baskı altına istenileni vermedi. Yeşilgiresunlu oyuncuların büyük bir motivasyonla oynadığı karşılaşmanın son çeyreğinde iyi toparlanan Trabzonspor basketbol takımı rakibin attığı sayılara engel olmadı ve sahadan 77-68 yenik ayrıldı.  Bariz hakem hatalarının da olduğu karşılaşmada Trabzonsporlu yöneticiler ve taraftarlar isyan etti.

MAÇTAN DETAYLAR;

Giresun 19 Eylül Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk sayısını Trabzonspor'dan gelirken Yeşil Giresun salonun ilk üçlük denemsinde başarısız oldu. İlk çeyrekte her iki takımda faullü oynadığı gözlenirken her iki takımda BEKO basketbol ligine çıkma hedefini sürdürmek için önemsediği bu karşılaşmada takımların gerginliği salona yansıdı. Her iki tarafta oyun kurmakta zorlanırken karşılaşma sık sık faullerle durdu. Trabzonspor’un üstün başladığı çeyreği Yeşil Giresun önde kapattı.

TRABZONSPOR OYUNDAN DÜŞTÜ

İkinci çeyrekte taraftarların da desteğini arkasına alan Yeşil Giresun salona hakimiyetini iyice sağladı. Art arda bulduğu sayılar ile arada ki farkı açan Yeşil Giresun Fırtına'ya bu çeyrekte zor anlar yaşattı. Yeşil Giresun oyun kurmakta hiç zorlanmazken Bordo Mavililerin oyundan düşmesini fırsat bilen ev sahibi peş peşe sayı buldu. Çeyreğin ortalarına doğru oyuna ortak olmaya çalışan Bordo Mavililer aradaki sayı farkını kapatmaya çalışsa da başarılı olmadı. Hakemler salonun etkisinden kurtulamayıp hatalara imza attı.

KÜFÜRLÜ TEZAHÜRATLAR VARDI

İkinci yarının ilk çeyreğinde ilk sayıyı yine ev sahibi Yeşil Giresun buldu. Ev sahibi takım bu çeyrekte rahat bir oyun sergiledi. Aradaki farkın vermiş olduğu rahatlığı değerlendiren Yeşil Giresun taraftarının da desteğini arkasına iyice alınca Trabzonspor’u tekrar oyundan düştü. Yeşil Giresunlu taraftarlar sürekli küfürlü tezahürat ise dikkatlerden kaçmadı. Çeyreğin sonuna doğru Trabzonspor baskısını artırdı aradaki farkı kapatma çalışmaları diğer periyota kaldı

TOPLARLANDIK OLMADI

Final çeyreğinde de Trabzonspor daha toparlanmış bir performans sergilese de bordo mavililerin oyundan iyice soğuması Yeşil Giresun’un sayı bulması neden oldu. Bu çeyrekte Trabzonspor uzaktan sürekli üç sayı denemesi yaptı. Potaya göndermiş olduğu 10 üçlük denemesi atışının yedisinden sayı kazandı. Trabzonspor son çeyrekte yüklenmesine rağmen salondan yenik ayrılan taraf oldu.