Sosyal medya platformları son dönemlerde oldukça gündemdedir. Instagram da en çok tercih edilen ve kullanılan sosyal medya platformları arasında yer almaktadır. Instagram kullanıcılarının videolarını ve fotoğraflarını paylaşmaları adına oluşturulan bir platformdur. Aynı zamanda hikaye oluşturarak diğer kullanıcılar ile etkileşimde bulunmalarına olanak sağlayan bir platform olarak da bilinir. Kullanıcılar genel anlamda profillerini kişiselleştirebilmektedir. Bu profiller kişinin kendi hakkında bilgi vermesine yardımcı olurken aynı zamanda bağlantı paylaşmalarına da yardımcı olur. Bu bağlantıya ise link bio denilmektedir. Link kısaltma işlemleriniz için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bio Link Nedir?

Günümüzde pazarlamacılar kendi ürünlerini tanıtabilmek için son dönemlerde internetin de yardımıyla sosyal medya platformları sıklıkla kullanmaktadır. Sosyal medya platformları başlı başına bir pazarlama alanı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Sosyal medya aracılığıyla pazarlamacılar bulunmuş oldukları yerden direkt olarak potansiyel müşteriler ile bağlantı kurabilmektedir. Onlarla direkt olarak iletişime geçerek kendi ürünlerini tanıtabilmektedirler.

Sosyal medyada dikkat çekici içerikler ve güçlü stratejiler belirlenerek pazarlamacılar hedef kitlelerinin büyük bir oranına ulaşabilmektedir. Tam olarak bu noktada ise link bio devreye girmektedir. Kişilerin Instagram hesabı varsa Instagram üzerinden birkaç gönderide link bio ifadesini kullanarak kendi pazarlamalarını kolay bir şekilde yapabilmektedir. Link bio ise kişilerin kendi Instagram profilinde yer alan biyografi kısmına kolay bir şekilde eklenebilmektedir. Bulunan profilin ya orası kısmına eklenebilmektedir.

Instagram’da Link Bio Nasıl Yapılmaktadır?

Instagram üzerinden bio link yapabilmek için hem tarayıcı hem de uygulama tercih edilebilmektedir. Uygulama üzerinden link bio yapımı şu şekilde sıralanmaktadır;

·      İlk olarak Instagram uygulaması açılmalıdır.

·      Sağ üst köşede yer alan fotoğrafa tıklayarak profil sayfası açılmalıdır.

·      Ekranın üzerinde yer alan profili düzenle butonuna tıklamak gerekiyor.

·      Maksimum 150 karakter olabilecek şekilde bir açıklama yazılmalıdır.

·      Web sitesinin bağlantısı kopyalanarak bu kısma eklenmelidir.

·      ‘@’ öğesine tıkladıktan sonra yine profile tıklayarak bağlantı eklenmelidir.

·      ‘#’ Kullanarak uygun hashtag’ler de yazılabilir.

Çelik Kolyeler Kararır mı? İşte Çelik Takılar Hakkında Bilmeniz Gerekenler Çelik Kolyeler Kararır mı? İşte Çelik Takılar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

·      Biyografi bu şekilde kaydedilmiş olacaktır.

Tarayıcı üzerinden link bio yapabilmek için şu adımları takip edilmelidir;

·      Instagram sayfası açıldıktan sonra sağ üst köşede yer alan profil resmine tıklamak gerekiyor.

·      Açılan sayfadan profil seçilmelidir. Buradan profili düzenle butonuna tıklamak gerekir.

·      Web sitesi alanına bağlantı yazılmalıdır.

·      Bağlantı direkt olarak kopyalanarak da eklenebilir.

·      Değişiklikler kaydedildiği zaman link eklenecektir.

Link Bio Instagram’da Neden Kullanılmaktadır?

Instagram üzerinden paylaşılan link bio kalıbı pek çok amaç için kullanılabilmektedir. Bu aslında pek çok kişinin gelirini sağladığı bir yer bile olarak görülmektedir. Instagram‘da tercih edilen link kısaltma işleminin kullanılması sebeplere şu şekilde sıralanmaktadır;

·      Kullanıcılar takipçilerine verdiği link sayesinde ürünlerini direkt olarak onlara sunabilir. Bu aracı sayesinde kişiler web sitesinde en çok satan ürünler listesi içerisinde bir bağlantı düzenleyebilir. Buradan direkt olarak bağlantı ile web sitesinin açılış sayfasına yönlendirmek mümkün olacaktır.

·      Mevcut olan takipçiler ile bir çekiliş ya da yarışmayı yönlendirmek için de link tercihi oldukça kolay bir şekilde kullanılmaktadır.

·      Kişiler biyografilerine link bıraktığı takdirde en son çıkarmış olduğu ürünleri tanıtabilmektedir.

·      Herhangi bir ürünün lansmanı link sayesinde hızlandırılabilmektedir.

·      İnsanlar satıcının e mail listesine ya da açılış sayfasına direkt olarak yönlendirilebilir.

·      Ürünün ücretsiz bir demosu ya da örneği yine bu araçlar ile sunulabilmektedir.

·      Yaklaşan ya da mevcut bir indirimi tanıtmak için de link bio tercih edilmektedir.

Web Sitesi Trafiğini Biyografideki Linkler Artırır Mı?

Kullanıcılar biyografi bölmesi üzerinden bir bağlantı bulundurduğu takdirde potansiyel müşterilerini direkt olarak web sitesine ulaştırabilir. Bu da aslında satış konusunda oldukça önemli bir konuma sahiptir. Şu an çok popüler olan uygulamalardan biri de Instagram’dır. Instagram üzerinden markayı sergileme ve tanıtma gibi çok çeşitli etkinlikler gerçekleştirilebilir.

Instagram’ın bu potansiyeli kullanıldığı zaman kişiler son derece güçlü bir yardım almış olacakrır. Link bip’da aracı kullanılmadan Instagram üzerinden direkt olarak trafik sağlamak mümkün olmayabilir. Bu durumda hedef kitleyi ve sitesine yönlendirmek zorlaşacaktır. Link kısalt aracı kullanılırken yalnızca web sitesi üzerinden ana sayfaya eklemek yerine direkt olarak işletme hedeflerini yardımcı olacak bir bağlantı eklemek çok daha iyi olacaktır. Bu sayede hem Instagram sayfasının trafiği artar hem de web sitesinin trafiği artar.