CHP Trabzon Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Trabzon halkı Büyükşehir Belediye Başkanını seçecek. Peki, CHP Trabzon adayı Hasan Süha Saral kimdir?

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Süha Saral kimdir?

1964 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Saral, Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezundur. Türkiye Elektrik Kurumu'nda Afşin Elbistan Termik Santralinde Ölçü Kontrol Mühendisi olarak mesleğe başlamıştır. Ayrıca TEAŞ bünyesinde önemli görevlerde bulunmuştur. TODAİE de Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı'nda Yüksek Lisans yapmıştır.

Özel sektöre geçiş yaptıktan sonra AyceLL, AVEA, TELSİM ve Turkcell gibi telefon operatörü alanında hizmet veren kurumlarda yöneticilik yapmıştır.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun konuğu oldu CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun konuğu oldu

Hasan Süha Saral, Enerji Bakanlığı bünyesindeki EÜAŞ'ta müdürlük yapmış, TÜBİTAK ile bazı projelere katkı sağlamıştır. Kendi firmasında Telekomünikasyon ve Enerji Alanında projeler yürütmektedir.

Editör: Didem Bektaş