CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkında flaş açıklamalarda bulundu. İşte, Suiçmez'in iddiaları...

Gezi Parkı davasında tutuklanan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürüldüğü TBMM oturumu ile ilgili bazı iddialarda bulunuluyor.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Can Atalay kararında Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin değil Yargıtay'ın üst yazısının okutulduğunu iddia etti. Atalay'ın vekilliğinin düşürüldüğü kararı TBMM'de okuyan isim ise Bekir Bozdağ olmuştu.

İYİ Parti'de Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu adaylıklarını açıkladı İYİ Parti'de Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu adaylıklarını açıkladı

Meclis Genel Kurulunda Can Atalay hakkında okutulan kararın, kesinleşmiş karar değil, Yargıtayın TBMM Başkanlığına gönderdiği kararın üst yazısı olduğunu öne sürerek karara tepki gösterdi.

Suiçmez, yazının Meclis'e gelir gelmez Meclis Başkanı'nın bu yazıyı Yargıtay'a iade etmesi gerektiğini söyledi. Suiçmez, "Sanki kesin mahkeme kararıymış gibi Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi için o gün bu yazı okunmaya çalışılmıştır." dedi.

Editör: Didem Bektaş