Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Atletizm Milli Takım hazırlık kampı, atletlerin form düzeyini üst seviyeye çıkardı. Kamp Müdürü Güven Karakuş ile antrenörler Zekeriya Üçüncü, Songül Virit ve Arda Orcan yönetiminde Trabzon Söğütlü Olimpik Atletizm Tesisleri'nde kamp çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Milli Takım'da, orta ve uzun mesafede Trabzon'dan Emrah Öztürk, uzun atlama ve üç adım atlamada Ceyhun Eyüboğlu, 800 ve 1500 metrede Kader Küçük, gülle atmada Ankara'dan Ayşegül Tahtakale, 100 ve 200 metrede Balıkesir'den Saliha Güner, bayanlar uzun atlama ve üç adım atlamada Tokat'tan Gülbahar Dileç yer alıyor.

EMRAH VE CEYHUN'DAN İYİ DERECELER

Sabah ve Supertotobet akşam olmak üzere günde iki idman yapan atletlerin form grafiği Milli Takım antrenörlerini sevindiriyor. Bazı sporcuların geçmişteki sakatlıktan kaynaklanan idman eksikliğini üzerinden atmak için yoğun çaba göstermesinin de takdirle karşılandığı belirtildi.

Özellikle uzun mesafede yarışacak olan Emrah Öztürk ile Ceyhun Eyüboğlu'nun atletizmde çok zor bir branş olan maraton ve yarı maraton koşup iyi dereceler yapmaları gelecek için umut verdi.

KAMP 1 NİSAN'DA SONA ERECEK

Trabzon Turizm Uygulama Oteli'nde konaklayan ve idmana yürüyerek gidip gelen sporcular için bu durum da iyi bir idman niteliği taşıyor.

Atletlerin çalışmalarını sürdürdüğü tesislerin 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'na ev sahipliği yapması da sporcular üzerinde psikolojik bir motivasyon etkisi yaptı. Milli Takım hazırlık kampı 1 Nisan'da sona erecek.