Manchester United’ın yeni teknik direktörü David Moyes, Fabregas’ı çok istiyor. Arsenal’in de Fabregas’ı eski kulübüne geri döndürmeye çalışması yüzünden United, 40 milyon pound ödeyerek bu işi bitirmek istiyor.

İspanyol oyuncunun önceliği tabii ki Arsene Wenger’in yönetimindeki eski takımı Arsenal. Fakat United’da kadroda yapılanmaya gitmek isteyen David Moyes de Fabregas’ı kaçırmak istemiyor. Yetenekli oyuncu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Neymar transferine rağmen Katalan ekibinde kalmak istediğini belirtmişti.

Fabregas transferi çalışmaları aslında takımın başında Sir Alex Ferguson varken başlamıştı. Paul Scholes’un emekliliğe ayrılmasından sonra orta sahanın bütün yükü Michael Carrik ve Tom Cleverley’e kalmıştı. Premier Lig şampiyonu ekipte orta saha için Brezilyalı Anderson ve Japon Shinji Kagawa gibi alternatifler bulunsa da iki genç oyuncu Fabregas ile aynı seviyede değiller.

Arsenal cephesinde ise geçen sezondan beri eski yıldızları Fabregas’ı takıma geri getirme çalışmaları yapılıyordu. Topçular’ın teknik direktörü Arsene Wenger ise United’dan Wayne Rooney’i almak istediği için Fabregas’a yeterli bütçeleri kalmayabilir.

İki takımın da isteğine rağmen Fabregas’ın henüz kulüpten ayrılmaya karar verip vermediği belli değil. Başarılı orta saha oyuncusu önümüzdeki günlerde Barcelona teknik direktörü Tito Vilanova ile görüşüp geleceği hakkında kararını verecek.