Türkiye Futbol Federasyonu’nun pazartesi günü aldığı tarihe geçen kararların ardından gündem Etik Kurulu’nun sunmuş olduğu rapordu...

TFF Başkanı Yıldırım Demirören basın toplantısı sırasında Etik Kurulu’nun raporuna dayanarak “Şike ve teşvik sahaya yansımamıştır” ifadesini kullanmıştı. Ne ilginçtir ki TFF yönetiminin Trabzonlu üyesi Mustafa Beyazlı bu konuda farklı düşünüyor. Beyazlı “Etik Kurulu ayrı ayrı 22 maçtan oluşan klasörü bize verdi.

Antalya’da akşama kadar tüm yönetim kurulu olarak bunları okuduk ve inceledik. Ben bu maçlar için Etik Kurulu’nun raporunda ‘Şike ve teşvik sahaya yansımamıştır’ ifadesini görmedim. Ya ben yanlış hatırlıyorum ya sayın başkan Yıldırım Demirören yanlış hatırlıyor” şeklinde görüş belirtti.

ETİK KURULU AÇIKLAMA BEKLİYOR
Bilindiği gibi Etik Kurulu üyelerinin de başkan Yıldırım Demirören’in söylediği gibi tamamen temiz yönünde bir rapor vermediği ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için raporun TFF sitesinden açıklanmasını istediği ifade ediliyordu. Ayrıca kurul üyelerinin TFF’nin sitesinden açıklama olmadığı takdirde kendilerinin çıkıp basın toplantısı düzenlemeyi düşündüğü iddia edildi. Etik Kurulu’nun ikinci raporunda F.Bahçe Kulübüyle ilgili 4 maç Trabzonspor’la ilgili de 1 maçın yer aldığı öne sürülmüştü.

‘58. MADDE OY ÇOKLUĞUYLA DEĞİŞTİ’
TFF yönetiminde Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı olan Mustafa Beyazlı, 58. maddenin değiştirilmesi konusunda da bilgilendirme yaptı. Beyazlı, 58. maddenin değişiklik teklifine ilk oylamada red oyu verdiğini belirterek “Bu teklife kayıtsız hayır dedim. Bu olay Türk futboluna çok zarar veriyor. Kesinlikle karşı olduğumu belirttim ancak değişiklik oy çokluğuyla yapıldı” dedi.