UEFA'da Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın şike soruşturması kapsamında disiplin kuruluna sevk edilmesi sonucu iki kulübün borsadaki hisseleri seansın son dakikalarında düştü. Trabzonpor'un hisseleri ise bir anda yükselişe geçti.

UEFA'nın resmi sitesinden Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın şike soruşturması kapsamında disiplin kuruluna sevk edilmesi, borsada iki kulübün hisselerinde deprem etkisi yarattı.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe'den Aziz Yıldırım Alaeddin Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Cemil Turhan Dİsiplin Kurulu'na sevkedilen isimler olurken sarı lacivertlilerin 2 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi isteniyor. Beşiktaş cephesinde ise, Serdal Adalı ile Tayfur Havutçu Disiplin Kurulu'na sevkedilen isimler olurken siyah Beyazlı kulübün 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi isteniyor.

Bu haberin ardından saat 17:00 itibarıyla iki kulübün hisselerinde büyük düşüş yaşandı. Saat 17:03'te Fenerbahçe hisseleri 32,50 seviyesindeyken haberle birlikte dalgalı bir seyre girdi ve günü düne göre yüzde 6,02'lik düşüşle 31,20 puandan kapadı.

Beşiktaş hisseleri de aynı akıbeti yaşadı. Beşiktaş AŞ hisseleri gün sonunda  yüzde 3,95 kayıpla 1.46 puandan kapadı.
Trabzonspor'un hisseleri ise UEFA'nın kararının ardından bir anda yükselişe geçti. Günü dalgalı olarak seyreden Trabzonspor Hisseleri kararın saat 16:50'de duyulmasının ardından bir anda 4.94 olan hisseler 20 dakikada 5.44'e yükseldi. Yüzde 8.15 artışla günü kapatan Trabzonspor hisselerinin yarında yükselmesi bekleniyor. 

Ancak işin bir ilginç yanı ise haberin borsanın kapanmasına doğru bildirilmesi. UEFA'nın resmi internet sitesi açıklamayı saat 12:36'da yapmasına rağmen Türk basını bu haberi borsanın kapanmasına doğru servis etti. Bu noktadan bakıldığında günün erken saatlerinde UEFA'nın açıklamasının haber yapılması durumunda Fenerbahçe'nin hisselerinin dahada düşeceği Trabzonspor hisselerinin de daha fazla yükselişeceği geçeceği kaydediliyordu.