Samsung Galaxy S24 Ultra, 200 MP Kameralarla Gelecek! Samsung Galaxy S24 Ultra, 200 MP Kameralarla Gelecek!

Google, yıllık donanım etkinliğini bugün gerçekleştirdi. Her zamanki gibi şirket, yeni nesil amiral gemisi Pixel 8 serisini ve Pixel Watch 2'yi piyasaya sürdü. Pixel 8 ve 8 Pro, geçen yılki modellerin halefi olarak geliyor. Standart model, önceki modele göre artımlı yükseltmeler içerirken, pro model bazı önemli yükseltmeler alıyor.

Google Pixel 8 özellikleri ve fiyatı;

Pixel 8, önceki Pixel telefonlarla aynı tasarımı koruyor. Bununla birlikte, hafifçe yuvarlatılmış köşelere ve genel olarak daha küçük bir ayak izine sahiptir. Cihazda, arka kamera sensörleri için hap şeklinde bir kesik bulunan yatay bir kamera köprüsü bulunuyor.

Google Pixel 8'in ön tarafında FHD+ çözünürlüğe sahip 6,17 inç OLED ekran bulunuyor. 120Hz yenileme hızı, 2.000 nit en yüksek parlaklık ve HDR desteği sunar. Ortaya hizalanmış bir delikli ekranı mevcut.

Google'ın Pixel cihazları geniş çapta fotoğrafçılık gücüyle tanınır. Pixel 8, aynı zamanda Makro odaklama sunan 12 MP IMX386 ultra geniş açılı üniteyle eşleştirilmiş 50 MP Samsung ISOCELL GN2 birincil sensörden oluşan çift arka kameraya sahiptir. Ayrıca yükseltilmiş bir ToF sensörü de bulunmaktadır.

Ön tarafta aynı 10,5 MP selfie kamerası bulunuyor. Akıllı telefon 8K'ya kadar video kaydedebiliyor. Kademeli HDR, Yüzün Bulanıklığını Giderme, süper çözünürlüklü yakınlaştırma, sesli sihirli silgi ve daha fazlasını içeren çeşitli özellikleri bir araya getirir.

Pixel 8'in kaputunun altında Google'ın 3nm mimarisini temel alan tescilli Tensor G3 yonga seti bulunuyor. Ayrıca Titan M2 güvenlik çipi de bulunmaktadır. Akıllı telefon, 8 GB LPDDR5X RAM ve 256 GB'a kadar dahili depolama alanına sahiptir.

24W kablolu ve 18W kablosuz şarjı destekleyen 4.485 mAh pil ünitesi ile desteklenmektedir. Yazılım açısından Pixel 8, kutudan Android 14 ile çıkıyor. Arama devi, 7 yıllık devasa bir işletim sistemi güncellemesi ve güvenlik yamaları vaat ediyor.

Google Pixel 8, Hazel, Rose ve Obsidian renklerinde sunulmaktadır. ABD'de fiyatı 699 dolardan başlıyor.

Google Pixel 8 Pro özellikleri ve fiyatı;

Google Pixel 8 Pro'da çeşitli tasarım değişiklikleri yaptı. Yeni Pixel daha yuvarlak bir tasarımı benimsiyor ve geçen yılki Pixel 7 ailesinin keskin köşelerini ortadan kaldırıyor. Kamera sensörü tasarımı da 8 Pro'da yenidir; kameralar iki yerine tek bir cam parçasının arkasına yerleştirilmiştir.

Google Pixel 8 Pro, 162,6 x 76,5 x 8,7 mm ölçülerinde ve 213 gram ağırlığındadır. 3120×1440 piksel çözünürlük ve 1-120Hz uyarlanabilir yenileme hızı sunan düz 6,7 inç LTPO OLED ekran etrafında inşa edilmiştir. 2.400 nit'e kadar maksimum parlaklık ve Corning Gorilla Glass Victus 2 koruması sağlar. Amiral gemisi IP68 su geçirmezlik derecesine sahip.

Diğer açılardan Pixel 8 Pro, kaputunun altında yeni Tensor G3 yonga setini barındırıyor. Yeni 4nm işlemci, ABD'de 1 TB'a kadar ve başka yerlerde 512 GB'a kadar depolama alanıyla 12 GB RAM ile birleştirildi. Cihazdaki pil 5.050mAh'a çıkarıldı. Ancak yalnızca 30W kablolu ve 23W kablosuz şarj desteği alıyorsunuz.

Google bu sefer yazılım güncellemeleri açısından sınırları zorladı ve Pixel 8 Pro için beş büyük işletim sistemi sürümü ve yedi yıllık güvenlik yaması sözü verdi. Yakışıklı ayrıca WiFi 7, Bluetooth 5.3 ve NFC dahil en yeni bağlantı seçeneklerini de getiriyor. Ayrıca, güvenlik için Google One'dan bir VPN ile hiçbir ek ücret ödemeden eşleştirilen bir Titan M2 çipiniz de var.

Kameralar ayrıca Pixel 8 Pro'da da iyileştirmeler görüyor; telefon artık 50MP birincil tetikleyici, yükseltilmiş otomatik odaklamalı 48MP ultra geniş lens ve 5x optik yakınlaştırmalı 48MP telefoto özelliğine sahip. Selfie'ler için arkada 10,5 MP'lik bir kamera var.

Google Pixel 8 Pro, ABD'de 999 dolardan satışa sunulacak. Cihaz, ön sipariş üzerine ücretsiz Pixel Watch 2 ile bugünden itibaren ön rezervasyona sunulacak. Gök Mavisi, Porselen ve Obsidyen Siyah renk seçenekleriyle satışa sunulacak.