MHP’de olağanüstü tüzük kurultayı talebiyle toplanan 543 imza genel merkeze teslim edilmişti. 15 gün süre geçmesine rağmen henüz bir yanıt alınamadı. Muhaliflerin, mahkemeye başvurması bekleniyor.

1 Kasım seçimlerinin ardından TBMM’deki milletvekili sayısı yarı yarıya düşen MHP’de, muhalifler bayrak açmış ve önce tüzük kurultayı ardından da büyük kurultay yapmayı talep etmişti. MHP Genel Merkezi ise bu talepleri kulak ardı ederek kurultayın 2018’de yapılacağını açıklamıştı. Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Koray Aydın, Meral Akşener ve Sinan Oğan ise Türkiye genelinde üst kurul delegelerinde imza toplamıştı.

543 İMZA TOPLANMIŞTI

Olağanüstü tüzük kurultayı talebiyle 543 imza toplayan üç aday, bu imzaları iki hafta önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmişti. İmzaların teslim edilmesinin üstünden iki hafta geçmesine rağmen MHP Genel Merkezi’nden bir yanıt alamayan muhalif kanadın, bugün konuyu yargıya taşıması bekleniyor. Mahkemeden yazı gitmesinin ardından, genel merkezin iki hafta içerisinde mahkemeye yanıt vermesi gerekiyor.

KURULTAY ÇAĞRI HEYETİ

Yanıtın ardından iki hafta içerisinde olağanüstü kurultayın toplanması yasal zorunluluk olarak biliniyor. Mahkeme, muhaliflerin talebini yerinde görürse üst kurul delegelerinden seçilecek üç kişi, “Kurultay Çağrı Heyeti” olarak görevlendirilerek, olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli çalışmalar yürütülecek. Bu hamleye karşı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kurmaylarının tepkisi de merakla bekleniyor.

KOCAELİ NE YAPACAK?

Bilindiği gibi MHP Kocaeli Teşkilatı’nın 23 üst kurul delegesi bulunuyor. Koray Aydın, Meral Akşener ve Sinan Oğan’ın ilimizde yaptığı çalışmalar neticesinde üst kurul delegelerinden yarısından fazlası olağanüstü tüzük kurultayı için imza vermişti. Aralarında ilçe başkanlarının da bulunduğu imza veren üst kurul delegelerinin isimleri de mahkeme sürecinde ortaya çıkmış olacak.

GÖREVDEN ALINACAKLAR MI?

Mevcut ilçe başkanlarından imza veren ve görevinden istifa eden sadece Başiskele İlçe Başkanı Muzaffer Yılmaz olmuştu. Çayırova İlçe Başkanı Fatih Kartal, Kandıra İlçe Başkanı Türkan Özcan, Derince İlçe Başkanı Emin Şimşek, Darıca İlçe Başkanı Fatih Kürşat Demir, Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy, Gölcük İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır’ın da imza verdiği ortaya çıkmıştı. İl Başkanı Aydın Ünlü, bu isimleri istifaya davet etmiş, “Gereği yapılır” demişti. Şimdi bu isimlerin görevden alınıp, alınmayacağı merak ediliyor.