MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birici, pazar günü oynanan Trabzonspor- Fenerbahçe karşılaşmasında yaşananlara ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

İşte Birinci'nin o açıklaması;

Pazar günü oynanan   Trabzonspor – Fenerbahçe maçından sonra ortaya çıkan ve sonuçları gözbebeğimiz Trabzonspor’umuzun aleyhine olacağı kesin olan olayları tasvip etmemiz elbette mümkün değildir. Fenerbahçe maçındaki olayın başlangıcına kadar geçen sürede kale arkasındaki direklerin yıkılmasına, ağların aşağıya alınmasına rağmen güvenlik güçlerinin olayların olduğu yerde değil de, aksi yönde toplanmasına bir anlam vermek mümkün değildir.

Bu maçta bir yıl içerisinde verilmeyen penaltılarımıza yeni bir halka daha eklenmiştir. Elle oynamanın penaltı olarak verilmemesi, Trabzonspor seyircisinin tahrik olması amacı ile yapılmıştır.

Trabzonspor’umuzun başarılı olması için elbette kimsenin yardımına ihtiyacı yoktur. Bizim isyanımız hakkımız olan puanların elimizden alınmasınadır. Bizim bütün isteğimiz budur. Ama gelin görün ki Galatasaray maçındaki hakem hataları tazeliğini korurken, bu yeni hakem faciası olaylara zemin hazırlamıştır.

2011 yılındaki şampiyonluğumuza uzanan kirli eller, Trabzonspor’umuz üzerinde oyunlar oynamaya devam etmektedir. Anlayamadığımız ve anlamakta zorluk çektiğimiz pek çok olay gözümüzün önünde cereyan etmektedir. Örneğin geçen yıl Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırı olayı nedense küllendirilerek gündemden çıkarılmıştır. Bizler çok merak ediyoruz. Bu saldırı kimler tarafından ve hangi amaçla yapılmıştır. Trabzon halkının suçlanmaya çalışıldığı bu olayı unutmamız mümkün değildir.

Şuandan itibaren bizlere düşen, soğukkanlılıkla, fakat Trabzonspor’umuz üzerine oynanan oyunların arkasındaki gerçek failleri kim olduğunu iyi bilip, bunları unutmamak ve hukuki zeminlerde takımımıza zarar vermeyecek şekilde hakkımıza sahip çıkmaktır.