TBMM Genel Kurulu’nda torba kanun tasarısının görüşmelerinde iktidar ve muhalefet temsilcileri arasında ilginç tartışmalar yaşandı. 
Görüşmelerde soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin 2001’de emekli maaşlarını ödeyebilmek için IMF’ten borç aldığını anımsatarak, “buna tekrar düşmemeliyiz” dedi.
Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Soylu’ya, “O dönem siz DYP Genel Başkanıydınız” diye laf attı. MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de, “Geçmişte hükümetle ilgili neler söylediğinizi biliyoruz. Tayyip Erdoğan’a neler dediğini hatırla” diye bağırdı. Soylu, “onları bizim için söyleyenler siyaset mezarlığında” karşılığını verdi. CHP İzmirMilletvekili Musa Çam’ın, “5 yıl önce hangi partideydin?” diye sorması üzerine ise Soylu, “Benim hangi partide olduğum belli de sizin genel başkanınız hangi partideydi bir de onu sorar mısınız?” dedi. Çam, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bu sözlere “Dikkatli ol! Ağzından çıkanı kulağın duysun” diye tepki gösterirken, Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bak, benim vücudumun her tarafında morluk var. Ben siyasete pamuklar içerisinde sarılarak gelmiş bir adam değilim. Ben demokrasi mücadelesi yapıyorum. Türkiye’de demokrasi mücadelesini yapan Tayyip Erdoğan’ın da mücadele arkadaşıyım, mesai arkadaşıyım. Çocuklarıma bırakabileceğim en büyük miras da odur, başka bir şey yok” dedi.
‘Ödeyecek param var’
Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Soylu’ya “Sayın Genel Başkanımızın, geçmişte, bizim için kardeş parti olan Demokratik Sol Parti’de bir dönem bulunduğu vakıadır. Şimdiki Cumhurbaşkanı, eski Başbakan’la ilgili sizin söylediklerinizi ben buraya yazdım ama söylemeyeceğim, söylersem bana tazminat davası açar” dedi. Altay kürsüden ayrılırken, CHP’li Tanal’ın, “Bana yetki ver, ben söyleyeyim. Ödeyecek param da var, vallahi ya!” dediği duyuldu. 
Ayakkabısını gösterdi
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da tasarı ile aylık 100 liralık teşvik getirilen esnaf ile dalga geçildiğini savunarak, Ak Partili vekillere, “İkinci el satan esnaf sayısı artıyor. Ama siz bilmezsiniz, tuzunuz kuru. Sizlerin giydiği gömlekler, kravatlar bin-2 bin dolarlık, ayakkabılarınız pahalı” diye seslendi. İktidar milletvekilleri, “Seninkiler ikinci el mi?” diye tepki gösterdi. Ağbaba, kendisine laf atan Ak Parti İstanbul Milletvekili HASAN Turan’a, “Hiç ikinci el ayakkabı satan esnaf gördün mü? Çıkar ayakkabını bakalım, en az 500 dolar, çıkar... Salladığın tespih en az 500 lira çıkar bakacağım. Benim ayakkabım 90 lira. Gömleğim 60 lira. Senin gibi 2 milyarlık takım elbise giymiyorum” diyerek kürsüden ayakkabısını gösterdi.