Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynadığı müsabakada etkisiz hale getirilen taraftara ölümcül bir tekme atan Jayden Oosterwolde Hollanda basınına konuştu.

Lisansının askıya alınması beklenen oyuncu yaptığı bu davranışı savundu.

İŞTE O RÖPORTAJ

Algemeen Dagblad'a bir röportaj veren Fenerbahçeli savunma oyuncusu, geçtiğimiz Pazar günü olayların kontrolden çıkmasının ardından yaşadıklarını anlattı.

Açıklamalarda bulunan Oosterwolde "Yere yatırıldığında ona tekme attım. İyi bir tekmeydi, kabul ediyorum, ama bu onun tarafındaydı. Bunu yaptım çünkü tüm o kargaşa içinde kendimizi büyük bir tehdit altında hissettik. Elinde bir silah vardı. Benim gözümde tehlikeliydi ve bize daha fazla bir şey yapamayacağından emin olmak istedim."

Trabzonspor İstanbulspor Maçının Hakemi Belli Oldu Trabzonspor İstanbulspor Maçının Hakemi Belli Oldu

 "Kulüp şu anda Türkiye ligiyle meşgul. Bu konu orada tartışılıyor, tıpkı oyunculara yönelik bu tür saldırıların bir daha asla olmaması gerektiği gibi. Ben de uzaklaştırma cezasını hak etmediğimizi düşünüyorum."

Oosterwolde, kulübü Fenerbahçe'nin olaylar nedeniyle ligden çekilme tehdiyle alakalı ise . "Eğer saha içinde ve çevresinde oyuncuların güvenliği garanti altına alınamazsa, o zaman maç oynamak zorlaşır. Elbette futbol oynamak ve şampiyon olmak istiyoruz ama bunu güvenli bir şekilde yapmak istiyoruz."

"90 dakika boyunca nesnelerle kuşatıldık, işimizi normal bir şekilde yapamadık. Taraftarların saldırısı sırasında yapabileceğimiz tek şey kendimizi savunmak ve güvenli bir yere gitmekti. Eğer lig buna düzgün bir şekilde bakarsa, herhangi bir ceza almamamız gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.