Sürmene’de söz verilen tersaneyi aradı ama bulamadı

Yerel seçim süreci hızla devam ederken, İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Muhammet Erkan çalışmalarına devam ediyor. Dün Sürmene’ye giden Erkan burada ilçe teşkilatı ve esnafı ziyaret etti. Yoğun ilgiyle karşılanan Erkan’a en büyük ilgi ise dar gelirli vatandaşlardan geliyor. Ülkenin içinde olduğu krizin en çok etkilediği şehirlerin başında Trabzon geliyor. Bu durum birçok vatandaşı çıkmaza soktu. Vatandaşlar Erkan’a bu noktada taleplerini iletiyor. Mevcut iktidara ise kesinlikle oy vermeyeceklerini dile getirerek, üçüncü yol seçeneğinin en doğru tercih olduğunu ve tercihlerini bu yönde kullanacaklarını ifade ediyorlar. Muhammet Erkan, Trabzon’un yaşamış olduğu sıkıntıları çok iyi bildiğini ve çözüm noktasında projeler ürettiğini ifade ederek, “Trabzon’un sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu noktada projelerimiz var. Özellikle istihdam, tarım ve hayvancılık alanında ciddi atılımlar yapacağız. Hemşehrilerimize rahat bir nefes aldıracağız. Biz öyle birileri gibi siyasi parti liderlerine ve Cumhurbaşkanına karşı değil, milletimize karşı sorumluyuz.” İfadelerini kullandı.

“TERSANEYİ ARADIM AMA BULAMADIM”

Sürmene’nin yerel sorunlarına da değinen Muhammet Erkan,“Sürmene’ye geldiğim andan itibaren iktidarın söz verdiği tersaneyi aramaya başladım. 5 bin kişinin istihdamının olacağı ve Sürmenelilerin işe alınacağına dair söz verilen tersaneyi gün boyunca aramama rağmen bulamadım.  Belki gözden kaçırmışımdır diye arkadaşlarıma sordum. Onlarda bulamadı. Bunu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. İktidar Sürmene’de verdiği hiçbir sözü tutmamış. İnşallah Selami Ateş başkanım ile birlikte Sürmene’yi hak ettiği noktaya taşıyacağız. Hem ilçe belediyesi hem büyükşehir belediye ortak bir çalışma ile yaşanabilir bir Sürmene inşa edeceğiz.  1 Nisan sabahı İYİ Parti’nin güneşi Sürmene’ye doğacak.” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ İSTİHDAMI ARTTIRMAK”

Trabzon Maçka yolu üzerindeki tünel trafiğe kapatılacak Trabzon Maçka yolu üzerindeki tünel trafiğe kapatılacak

İstihdamı artırmayı ve tarımı canlandırmaya hedeflediklerini dile getiren Erkan, “Milletimiz şu an perişan halde. Gittiğimiz her yerde insanlar ekonomik sıkıntılarını anlatıyor. Gelinen noktada insanların tencereleri kaynamıyor. Büyük bir çıkmaz var. Şehrimiz bu durumdan en çok etkilenen vilayetlerden birisi. Zaten pahalı bir şehirde yaşıyoruz. Kira, ulaşım, gıda vb. gibi giderler artık insanların maaşlarını aşıyor. Bu yüzden gençlerimiz Trabzon’dan ayrılıyor. Öncelikli hedefimiz bunun önüne geçmek. İstihdam alanlarını artırmak, tarımı tekrar canlandırmak.”

C3117F1A 70Dd 47Ef 885D 0D0E1C2De660D44B3C9E 3862 4D07 A526 D1Cf0Cf6Adc8B7072C6C 6Ba4 4Dbb 8736 Ea84Bf7670A584D315B3 99D8 4Be0 9028 264593B005Dc35Eaf23F 0D5D 4C97 Bbcd 63B6E1070Bea