Trabzonspor’da forma giydiği iki dönemde sergilediği performansla ve takıma yaptığı liderlikle bordo mavili taraftarların gönlünde taht kuran Portekizli eski futbolcu Jose Bosingwa Bein Sports’un Fransa kanalına özel bir röportaj verdi.

“Malouda Trabzonspor’un büyük bir kulüp olduğunu söyledi”

Trabzonspor’a transfer süreci hakkında konuşan Bosingwa gelen teklifi nasıl kabul ettiğini şu şekilde anlattı:

“Chelsea'den ayrılmak istemedim, çünkü Avrupa şampiyonuydum. Ancak QPR'ın önemli bir proje olduğunu söylediler. Tony Fernandez ile konuştum, kulübün sahibi. Bana bir proje gösterdi ve inandım. 29 yaşındaydım, neredeyse 30 ve yardımcı olabileceğimi biliyordum. Geldiğimde, ne benim ne de takım için beklediğim şey buydu. Hatalarımı her zaman üstlendim, ama futboldan çok üzgündüm, motivasyonsuzdum. Türkiye'de oynamak için bir fırsat çıktığında, ne kulübü ne de ligi tanımıyordum. Florent Malouda beni aradı. Trabzon'daki bu kulüpte oynuyordu ve bana, Trabzonspor’un büyük bir kulüp olduğunu ve bize yardım etmek için buraya gelmeni istiyorum dedi. Kabul ettim ve kararımı verdim. 5 yıl İngiltere'de geçirdim. 30 yaşına geliyordum ve başka bir deneyim yaşamak, başka bir kültür keşfetmek istiyordum. Geldiğimde hiçbir şey bilmiyordum, ne ligi ne de Türkiye'deki futbolunu.”

“Trabzon’a gidersem çok iyi karşılanacağımı biliyorum”

Trezeguet Asistle Döndü Trezeguet Asistle Döndü

Trabzonspor’da benzersiz bir deneyim yaşadığının altını çizen Bosingwa bordo mavili formayla geçirdiği dönemle ilgili “Bu benim için en iyi şeylerden biriydi. Futbol tutkusunu yeniden buldum. Trabzon'daki kulüp ve insanlar beni çok iyi karşıladı. Onlardan bahsettiğimde hala tüylerim diken diken oluyor. Bu benzersiz bir deneyimdi. Çok profesyonel davrandım. Bir yıldız gibi gelmedim, sadece bir oyuncu olmak istedim. Bu tutumu gördükleri için beni sevdiler. Bugün Trabzon'a gidersem, kral gibi değil ama gerçekten çok iyi karşılanacağımı biliyorum. Bu gerçekten harika bir deneyimdi. Türk kültürünü çok sevdim. Taraftarlarla, takım arkadaşlarımla, kulüple olan iletişimi sevdim. Şampiyonluk kazanamadık ama bu benzersiz bir deneyimdi.” İfadelerini kullandı.

“Trabzon insanı duygularını yoğun yaşar”                          

Fenerbahçe ile oynanan son maçta çıkan olaylarla ilgili ne düşündüğü sorulan Bosingwa, ” Benzer durumlarla iki kez karşılaştım. Ama insanlar orada böyle işte. Oradaki insanlar böyledir. Duygularını yoğun yaşarlar. Yani tamam bu yapılacak en iyi şey değil. Ama onlar böyle yaşıyorlar.” diye konuştu.

“Şimdiye kadar gördüğüm en iyi parti görüntüleriydi”

Bosingwa Trabzonspor ile ilgili sözlerini 2021-2022 sezonunda kazanılan lig şampiyonluğuna da değinerek şöyle tamamladı:

“Trabzon bir işçi şehri, bir balıkçı kasabası. Futbolu büyük bir yoğunlukla deneyimliyorlar. Onlar için Trabzonspor her şeydir. Kaybettiğinde üzülürler. Tüm şehir üzülür. Kazandığında ise tüm şehir mutludur. İki yıl önce şampiyon oldular. Bu en önemli olaylardan biriydi. Şimdiye kadar gördüğüm en iyi parti görüntüleriydi.”

Editör: Haber TS