Abdullah Avcı: Gelişen Bir oyunumuz Var Abdullah Avcı: Gelişen Bir oyunumuz Var

Trabzonspor, ligin son sırasında bulunan İstanbulspor'u mağlup etmek amacıyla Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında karşı karşıya geldi. Maçın 68. dakikasında İstanbulspor'un oyuncusu Florian Loshaj, ceza sahasında Mendy ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı ve devamında Onuachu gol attı. Gol sonrasında uzun süre itirazlar yaşandı, ancak oyun devam etti. 73. dakikada İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu takımını sahadan çekti ve mücadele yarıda kaldı.

YAYINCI KURULUŞ HAKEMLERİ POZİSYONU YORUMLADI

Trio'da konuşan Bülent Yıldırım, Bahattin Duran ve Deniz Çoban Trabzonspor'un golü öncesinde faul olduğu iddia edilen pozisyonu yorumladı.

OYUN KURALLARI ÇERÇEVESİNDE İHLAL YOK

Bülent Yıldırım: "Loshaj, dengesi bozuk bir şekilde Visca ile oynamaya çalıştı. Dışarı çektikten sonra Loshaj'ın ayağı, Mendy'in kramponunun ucuna bastı. Ali Şansalan bu işe ömrünü verdi, bu insanların hiçbiri maydanoz değil. Hakemlere sahip çıkacaksınız. Loshaj'ın kramponun tabanı rakibe geldikten sonra düşerken kimse kolunun içiyle vurmaz. Loshaj kola doğru geldiği için çarpışma durumunda bu durum oluştu. Oyun kuralları çerçevesinde ihlal yok. Basan da Loshaj. VAR’ın müdahale edebileceği hiçbir şey yok. Kaotik bir ortam var, bundan da beslenmeye çalışanlar var. Gerçekten üzülüyoruz artık. Tek bir açıdan fotoğraftan bakarsanız sahadan gelmeyen insanlar faul diyebilir. 26 yıllık tecrübemle burada iptal edilebilecek bir pozisyon görmüyorum. Hakem son derece sağduyulu davrandı."

DURAN 'İSTANBULSPORLU OYUNCU ÖNCE AYAĞA BASTI'

Bahattin Duran: "İlk hissettiğim İstanbulsporlu oyuncunun Trabzonsporlu oyuncuya bastığını hissetmiştim. Topa dokunduktan sonra İstanbulsporlu oyuncunun yüzünü aşağı getirmesi ve Mendy'in de ona hareket halinde bulunması var. Bana göre burada bir ihlal yok. Hakem penaltı deseydi katılmazdım görüşüne ama saygı duyardım. Penaltı verseydi de VAR karışmazdı. Bu pozisyonda oyunun devam etmesinin doğru olacağını düşünüyorum."

ÇOIBAN 'MENDY DOĞAL POZİSYONDA ASLA FAUL DEĞİL'

Deniz Çoban: "Böyle bir pozisyon asla ve asla VAR’ın konusu değil. Burada sağ ayağını rakibini savunmak için olabildiğince dikkatli uzatan Mendy, vücudun doğal aksiyonu olarak sağ kolu açmış. Rakibe vurmak için değil, savunma amaçlı açılmış bir kol. Düşmeye başlayan sarılı oyuncunun kafası Mendy’e geliyor. Mendy, Loshaj’dan önce yere basıyor. Loshaj dışarı çektikten sonra toparlanamıyor ve dizden çarpışma meydana geliyor. Futbolun doğasında olan bir çarpışma. Mendy’in eli önce omzuna, oradan da kafasına geliyor. Mendy dikkatli davranmaya çalışıyor. İstanbulsporlu oyuncu Loshaj düşünce neden yüzünü tutmuyor da dizini tutuyor? Dizden bir çarpışma olmuş. Bu benim için asla faul değil. Böylesi tartışmalı bir pozisyonda VAR zaten karışmaz ki. Böylesi bir pozisyonda bir takımın bu kararı alması beni derinden yaraladı."

PPPOOOOEkran-Resmi-2023-12-20-11.32.19Ekran-Resmi-2023-12-20-11.32.28-1024x580Ekran-Resmi-2023-12-20-11.26.26Ekran-Resmi-2023-12-20-11.09.59-1024x567Ekran-Resmi-2023-12-20-11.08.55-1024x570

Editör: Haber TS