Markalaşma genel anlamda marka ticareti açısından bir gösteriş olarak sunulmaktadır. Bu anlamda pek çok şirket için oldukça önemli bir konu olduğu söylenebilir. Lazer makinası da tamamen bu işlem için tercih edilmektedir. Büyük ya da küçük fark etmeden her türlü işletme kendi markasını tanıtabilmek ve uzun bir süre boyunca görünür kılmak ister. Bu anlamda sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Sizler de markanızı öne çıkarmak istiyorsanız iletişim numaralarımızdan bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Unutulmayan, akılda kalıcı ve uzun süreli kullanım sağlayabilirsiniz.

Lazer Markalama

Marka görünürlüğünü sağlayabilmek amacıyla çok çeşitli yollara başvurula bilmektedir. Bu yollardan en önemlisi reklamdır. Ancak önemli olan yollardan bir diğeri de ürünlerin üzerine kalıcı bir şekilde markanın bulunmasıdır. Ürünlerin üst kısmına markayı yerleştirebilmek adına çok çeşitli yollar tercih edilebilmektedir. Bunlardan en basiti yapıştırma yöntemi ya da kazıma yöntemi olarak bilinmektedir. Her iki yöntemde de marka istediği izlenimi veremeyebilir. Bununla beraber kullanıldıktan bir süre sonra ortadan kaybolabilir. Ancak lazer makinesi aracılığıyla yapılmış olan markalama çok daha gösterişli bir şekilde ortaya çıkacaktır. Aynı zamanda sonsuza kadar kalıcı olur.

Lazer Markalama Nedir?

Basit bir ifadeyle açıklanacak olursa lazer markalama herhangi bir ürünün üst kısmına yoğun bir ışın uygulanarak yazılacak yazıyı ya da kullanılacak olan kodu kalıcı bir hale getirebilmek amacıyla kullanılan markalama yöntemi olarak bilinir. UV, karbon ya da fiber gibi çeşitli uygulamaları kapsamaktadır.

Lazer markalama uygulaması genel anlamda yüksek hızlı hatlarda tercih edilir. Yani otomasyona uygun bir şekilde hareket edebilmesi gerekir. Karton, ahşap, cam, plastik, seramik, bakır, alüminyum, titanyum ya da çelik dahil olmak üzere çok çeşitli malzemelerin üzerine yapılabilmektedir. Her türlü malzemeye kalıcı bir iz bırakır. Bu ürünler üzerine sadece marka değil çok daha farklı yazılar da eklenebilir. Değişken veriler, benzersiz kimlik kodları, barkodlar, parça numaraları, son kullanma tarihleri, seri numaraları ya da 2S Datamatrix kodları gibi farklı kodlar eklenebilmektedir.

Lazer Markalama Makineleri Nasıl Çalışır?

Lazer markalama makineleri genel anlamda malzemenin yüzeyine işaretlemek amacıyla yoğun bir işin kullanılarak çalışmaktadır. Bu işin ürünün yüzeyi kısmını yakarak bir tepkimeye girmektedir. Sadece belirli bir alana hedeflemek oldukça önemlidir. Lazer markalama makineleri şu an neredeyse her yüzeyde taraması ya da okuması mümkün olan yüksek kontrastlı da yüksek kaliteli kodları oluşturabilmektedir. Bu özellik sayesinde lazer markalamanın kalıcılığını ve güvenirliğini kritik olduğu uygulamalarda oldukça ideal çözüm sunmasını sağlamaktadır.

Lazer Markalama Makinası Nasıl Kullanılır?

Nissan Skyline elektrikli SUV olarak yeniden doğuyor Nissan Skyline elektrikli SUV olarak yeniden doğuyor

Lazer markalama makinaları farklı çeşitleri sunulmaktadır. Yani aslında makinaların her biri birbirinden farklı bir şekilde çalışır. Makineyi kullanabilmek adına en önemli işlemlerden biri üzerine çalışılacak olan malzeme ve kullanılacak olan uygulamaya bağlı olarak gelişir. Lazer makinası kullanımında tüm güvenlik önemleri mutlaka alınmalıdır. Bu anlamda güvenlik yönergelerine de uyulması gerekir. Güvenlik muhafaza seçenekleri ile beraber çeşitli önleyici tedbirler alınır. Bu anlamda lazer markalama yöntemi çok daha güvenli bir şekilde oluşturulur. Markalama işlemlerini kaliteli bir şekilde uygulamak isterseniz bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Lazer Markalamanın Avantajları Nelerdir?

Lazer markalama avantajları şu şekilde sıralanabilmektedir;

·      Sarf malzemenin olmaması ile beraber bakımının gerektirmemesi,

·      Endüstri malzemelerini genel anlamda uyumluluk sağlaması,

·      Kalitesiz ve sahtecilik gibi yüksek maliyetli sorunları tamamen ortadan kaldırması,

·      Minimum duruş süresi ile beraber yüksek ve maksimum verimlilik sağlaması avantajları arasında yer alır.

Lazer ile Markalanabilecek Ürünler Nelerdir?

Çok çeşitli alanlarda tercih edilen lazer markalama makinası şu yüzeyler üzerinde kullanılabilir;

·      Kablo,

·      Ahşap,

·      Boru,

·      Karton,

·      Şişe,

·      Plastik,

·      Metal.