Hrant Dink'in katili Ogün Samast, Trabzon'da ismini değiştirmek için mahkemeye başvurdu. İşte son detaylar...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast, 16 yıllık hapis cezası sonra erince geçtiğimiz gün çıkarıldığı mahkemece tahliye edilmişti. Trabzon Akçaabat'ta ortaya çıkan Samast'ın memleketi Trabzon'a sığındığı biliniyor. Şimdi de ismini değiştirmek için mahkemeye başvurduğu öğrenildi.

Trabzon'da Hisarın Çiçekleri Çocuk Korosu 23 Nisan'da Konser Verdi Trabzon'da Hisarın Çiçekleri Çocuk Korosu 23 Nisan'da Konser Verdi

15 Kasım'da salıverilen Ogün Samast, o günden beri sırra kadem basmış ve ilk kez 6 Aralık'ta memleketi Trabzon'un Akçaabat ilçesinde ortaya çıkmıştı.

FETÖ örgütüne üye olmak ve suç işlemek suçundan hakkında açılan dava İstanbul'da görülmüş, ancak Samast davasına Akçaabat Adliyesi'nden sesli ve görüntülü olarak bağlanmıştı. Samast'ın mahkemeden savunma hazırlamak üzere istediği süre kabul edilmişti.

Ogün Samast hakkında mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı getirildi ve dava 6 Mart 2024'e ertelendi. Duruşmanın ardından, Samast'ın adını değiştirmek üzere mahkemeye yazılı dilekçe verdiği öğrenildi.

Editör: Didem Bektaş