Trabzonspor istekli başladı. Ancak rakip ceza sahasına inmekte zorlandı. Cordoza, Trabzonspor’un hızını kesti. Kornerden gelen topa Cavin kafayı yapıştırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bordo- mavililer golden sonra durdu.

Rakip biraz canlanır gibi oldu. Bunun nedeni Trabzonspor’un orta sahasının top tutamaması, iki pas yapamaması ve uzun toplarla rakip üzerine gitmesiydi.

Bordo- mavililer ilk yarıda oyunun kesin hakimiydi. Ancak bu üstünlük pozisyon getirmedi. Cordoza 45 dakika 20 metrelik bir daire içerisinde gitti, geldi. Bir ara geriden top çıkardı. O kadar.

Cordoza’nın sahada kalmasının bir avantajı var, o da rakip defansı Cordoza için ileri çıkmaması.

Trabzonspor’da ilk yarıda ikinci yarıda da, ileri giden her top rakibe gitti ve geri döndü.

Trabzonspor’un ilk yarıdaki canlı ve gayretli oyununu görünce, ikinci yarıda daha oynar diye düşündük.

Ama tersi oldu.

Trabzon’un ileri uç oyuncuları rakibi ısırmadığı gibi,geri de gelmediler. Zaten orta sahada top tutan ve rakibe baskı yapan oyuncu da yoktu.

Bu da evsahibin işine yaradı. Ukrayna ekibi, özellikle 60. Dakikadan sonra oyunun hakimiydi. Trabzonspor’un umudu kontrattı. Bordo mavililer bir iki pozisyonda buldu, değerlendiremedi.

Daha sonraki dakikalarda, rakip elini kolunu sallayarak Trabzon kalesine indi. Soldan gelen ortada Zeki tayming hatası yaptı. Ukrayna ekibi golü buldu.

Golden sonra üstün olan yine rakipti. Trabzonspor defansında bir Berkalem ayakta duruyordu. Papadopulos ilk kez oynadı. Hata yaptı ama 90+3 de attığı golle takımına üç puan kazandırdı.

Trabzonspor on biri, görünen o ki, ancak birkaç maç sonra netleşir. Salih, Zeki iyi niyetli, gayretli ama bu yeterli değil. Salih bu futbolla bu takımda biraz zor oynar gibi.

Cavin, 60. Dakikadan sonra yürümeye başladı. Medyani de gününde değildi. Orta sahanın sağ kenarında oynayan Sefa ileride Trabzonspor’un direk oyuncusu olacak gibi.

Solda Musa’nın önünde oynayan Varis te geri gelmedi. Bu da rakibin işine yaradı. Trabzonspor, Fenerbahçe maçında rakibe pozisyon vermemişti. Ama dün gece rakibe çok pozisyon verdi.

Bunun birinci nedeni orta sahası ve ileri uç oyuncuların defanstan uzak oynamaları idi.

Bordo mavili takım defans oyuncuları topu aldığında çoğu zaman pas yapacak oyuncu aradı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, Trabzonspor Metaliks’i uzatmanın son dakikasında attığı golle mağlup etti ve büyük bir avantaj elde etti.

Trabzonspor Avrupa kupasında bu gruptan çıkar. Sonra ne mi olur. Gidebileceği yere kadar gider.