Trabzonspor ile Fenerbahçe’nin oynadığı karşılaşmalar gerek Kadıköy’de gerekse Trabzon’da her zaman gergin bir ortamda geçiyor.

Daha öncesini hatırlamıyorum, hatırladığım süreç itibariyle 96 yılında Trabzonspor’un şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılırken, Trabzon’da kolluk kuvvetlerinin ekstra önlemler alarak ortamı germesi sonrasında kaçan bir şampiyonluk.

2010-2011 yılında çalınan şampiyonluk.

2014 yılında oynanan karşılaşmada çatılarda görevlendirilen keskin nişancılar…

Trabzonsporlu taraftarlar Kadıköy’e gittiğinde maruz kaldığı şiddet! Trabzon’da karşılığını bularak süreç bugünlere kadar geldi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ortamın gerilmemesi adına önemli adımlar atarken bakın neler yaşandı;

Trabzonspor’un eski başkanlarından Nuri Albayrak’ın sahibi olduğu Yenişafak’ın sosyal medya hesaplarında kurgulandığı net belli olan “hamsi” videosu hazırlandı.

Fenerbahçeli taraftarlar ile derbi öncesinde yapılan röportajda Trabzonlulara karşı tahrik eden cümleler fazlasıyla yer alırken, son röportaj yapılan kişinin “hamsi” sözcüğünü atlaması üzerine verilen süfleyi de izlemiş olduk.

Fenerbahçeli futbolcular da 90 dakika boyunca bu videoyla aynı uzantıda Trabzonsporlu taraftarlara olta işareti yapmaya devam ettiler.

Acınacak halde olan bu zihniyet hamsinin olta ile tutulmadığından bile bihaberler..

Fenerbahçeli taraftarlar tarafından reyting alan bu videonun onayını veren kişiyi de biraz araştırdıktan sonra öğrendik.

Trabzonspor’un medya biriminin başında bulunan arkadaş, derbi öncesinde olduğu gibi sonrasında da diğer çalıştığı kurum olan Yenişafak’ta mesaisini harcamaya devam etmiş olacak ki olaylı karşılaşma sonrasında bordo mavili takımın sosyal medya hesapları sessizliğe büründü.

Papara Park’ta ne oldu?

Sahaya sular atıldı.

Kadıköy’de atılmadı mı?

Sahaya bir taraftar girdi.

Kadıköy’de girmedi mi?

Tabi bunları kamuoyuyla paylaşacak Trabzonspor medya biriminin başında bulunan arkadaşımız şuan çok yoğun. Tekrar etmek gerekirse Trabzonspor’un eski başkanlarından Nuri Albayrak’ın sahibi olduğu Yenişafak’ta, Fenerbahçelilerden gelecek PR için videoların hazırlanması gerekiyor sanırım.

Gelelim konumuza;

Sahaya giren,  güvenlik tarafından etkisiz hale getirilen ve yere yatırılan tek bir taraftarın Fenerbahçeli “profesyoneller” tarafından dövülmesine seyirci kalmayan az sayıda taraftar da müdahale için sahaya girdi.

Güvenliğin etkisiz hale getirdiği taraftarların sonrasında öldürülmeye tam teşebbüs görüntülerine şahit olduk.

Kanun ne diyor sayın bakan?

Kamuoyu önünde yaşanan olayda öldürmeye teşebbüs varsa, şikayet olmadan da adli işlem başlatılır.

Söz konusu Trabzonspor taraftarı olunca kanunlar yasaya göre değil, bir kere daha kişiye göre işlenmiş oldu.

Bu konuları hepimiz gördük tekrar görünmeyen konulara girelim biraz da…

Kadıköy’de 2 meslektaşım Tayfun Çöpcü ve Hasan Tüncel ile birlikte stadyum çevresinde işimizi yapmaya çalışırken grup halinde gelen Fenerbahçeli taraftarların tehditlerine maruz kaldık.

Canlı yayında bir kısmı da bütün kamuoyuna yansıdı. Maç öncesinde stadyum çevresinde bulunan köprüden bizi aşağıya atmakla tehdit edenler elini kolunu sallayarak stadyuma girip holiganlıklarına devam ettiler. Biz basın mensuplarına da karşılaşmayı izlerken sürekli olarak küfür ve hakaretlerine devam ettiler.

3 tane gazeteciye binlerce taraftar şiddet gösterirken, sosyal medyada bu şiddetin paylaşımlarını yaparken sessiz kalanlar şimdi yakalama kararlarını açıklıyorlar. Yazık çok yazık.

Peki tamam.

Güvenlik güçlerinin etkisiz hale getirdiği tek bir adama o kadar insanın saldırması ne demek?

Yerde yatan adama tekme atılması ne demek!

Yüzü tanınmayacak hale gelen adamın emniyette tutulmaya devam etmesi ne demek?

Adam öldürmeye tam teşebbüste bulunan şahısın elini kolunu sallayarak Trabzon’dan ayrılması ne demek?

Olaylar öncesinde Fenerbahçeli futbolcuların tribünlere yaptığı hareketleri görmezden gelmek ne demek?

TFF ve İçişleri Bakanlığı umarım ki olaylara karışanları tespit ederken, Trabzonspor tribünlerine sızan Fenerbahçelileri ayıklamazlar.

Bardhi’nin köşe vuruşu kullandığı pozisyonda, yakınında tek bir Fenerbahçeli futbolcu yokken yağan su şişelerini de kim attı diye sormak istiyorum!

Sözlerimi tamamlamadan önce şunu da belirtmek istiyorum;

Trabzonspor’un büyüklüğünü kimse hafife almasın.

Şuanda medya birimini yöneten arkadaşın çalıştığı diğer kurumda işleri yoğun olsa gerek ki, Fenerbahçeli profesyonellerin tahrik görüntülerini bizlerle paylaşamıyor.

Fakat unutulmasın ki herkes hancı!

Hancılar, yolcuları asla uğurlayamazlar.

Trabzonsporlu taraftarların nesilden nesile olan sevdasını sizlere aktarmaya devam. Sağlıcakla kalın.

Dipnot: TFF'ye ayar veren Trabzonspor başkanının altını hakemler yeterince kazıyor!

Medya biriminin de ayrıca kazmasına hiç gerek yok.