Trabzon Seçim Sonuçları Canlı: Ahmet Metin Genç mi, Hasan Süha Saral mı? Trabzon Seçim Sonuçları Canlı: Ahmet Metin Genç mi, Hasan Süha Saral mı?

Trabzon'un Araklı ilçesinde Belediye Başkanlığı için bağımsız aday Yusuf Durmuş, seçmenleri etkileyerek oy alabilmek adına olumsuz hava koşullarına rağmen tarlada çalışıyor. Tarlada belleme yapan Durmuş'u görenler hayrete düşüyor. Yusuf Durmuş, Hacettepe Üniversitesi'nde 34 yıl akademisyenlik yaptıktan sonra siyaset hayatına atılmaya karar verdi.

Seçim sürecinde reklam kampanyaları yapmak yerine öğrencilere kalem dağıtarak ve tarlada çalışarak dikkat çeken Durmuş, Araklı ilçesini kalkındırmak istiyor. Hedefleri arasında; eğitim, turizm, tarım ve hayvancılık konuları yer alıyor.

Memleketi Trabzon'un Araklı ilçesinde Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylığını ilan eden Yusuf Durmuş, yıllarca Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde akademisyenlik yaptı. Şimdilerde takım elbisesiyle seçim çalışmalarına katılıyor. Tarlada belleme yapan bağımsız adayın, o anları sosyal medya hesabından paylaşması ilgi çekti.

Tarlada çalışan, ahırda inek sağan, kalem dağıtan Durmuş'un seçim çalışması yöntemi büyük ilgi görüyor. 55 projesini açıkladığı web sitesi de tıklama rekoru kırıyor. Ardında kalıcı eserler bırakmayı, kadın ve çocukları eğitim ile buluşturmayı hedefleyen Durmuş, 22 yıl Dünya Olimpiyatları Biyoloji TÜBİTAK komiteleri yaptığını da sözlerine ekliyor.

Araklı sakinleri daha önce bir adayın tarlaya girdiğini görmediklerini, Durmuş'un her sene köylerine gelip onlara destek olduğunu aktardı.

Editör: Didem Bektaş