CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Trabzon Forum AVM hakkında 'Mühürlenmesi gerekir' sözleriyle dikkat çekti.

Hukuksuzluk tartışmalarına konu olan Trabzon Forum AVM ile ilgili son açıklama Zorlu'dan geldi. Zorlu, Trabzon'un en ünlü alışveriş merkezinde faaliyet gösteren Koçtaş adlı işletmenin imar kanununu çiğnemesi üzerine durumu şikayet ettiklerini belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun da katıldığı bir programda aynı sorunu dile getirdiğini, 15 gün içinde bahsi geçen işletmenin mağazayı boşaltacaklarını söylediğini hatırlatan Cüneyt Zorlu, hazırlanan tutanak ve Belediye Başkanı açıklamasının hiçbir işe yaramadığını ifade etti. Zorlu, imar kanununa ve yasaya aykırı bulunan konunun encümene gönderilmesinin yasalarda yerinin olmadığını vurguladı.

CHP'li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, kanunun açık ve net olduğunu, mevzuata uygun olmayan iş yerlerinin kapatılması için 15 günlük süre verildiğini, bu süre geçince ruhsatın iptal ediliğ iş yerinin kapatılması gerektiğini hatırlattı.

Zorlu, AVM yönetimini kimin kolladığını bildiklerini söyleyerek, "Buranın derhal mühürlenmesi ve iş yeri ruhsatının iptal edilmesi gerek" açıklamasında bulundu.

Bakan Özhaseki Trabzon'da halkla buluştu Bakan Özhaseki Trabzon'da halkla buluştu

CHP Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Zorlu, vatandaşın gücünün yetmediği yerlerde AKP'ye yakın olan herkesin istediği gibi at oynattığını söyledi. "Biz şehrimizi seven halkın hakkını koruyan muhalefet partiliyiz. Yok öyle yağma. Trabzon Forum AVM ile ilgili gereğini yapacağız. Türk yargısına güveniyorum" diyerek sitemini gösterdi.