ŞALPAZARI HAREKET’LENDİ
MHP Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, Çarşamba gününü de Şalpazarı’na ayırdı. İlçedeki seçim bürosunun açılışını yapan Aydın’a ilçede yoğun ve samimi bir ilgi vardı. Şalpazarı ilçe teşkilatıyla birlikte seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra zaman kaybetmeden halkın arasına karıştı. Halkla selamlaşan, dertleşen, esnafı ziyaret edip sorunlarını dinleyen ve onlarla çözümler üzerine konuşan Aydın, ilçe merkezinde deyim yerindeyse ayak basmadık yer bırakmadı.

ŞALPAZARI UNUTULDU

Ziyaretler esnasında Yavuz Aydın’ın en fazla karşılaştığı söz Şalpazarı’nın adeta unutulduğu, verilen sözlerin yerine getirilmediği oldu. Esnaf işlerin durgunluğundan bahsederken, halk ise en önemli geçim kaynakları olan tarım ve hayvancılığın artık bitme noktasına geldiğinden bahsetti.

İlçe merkezinin yanı sıra Doğancı, Dorukkiriş ve Kabasakal mahallerini de ziyaret eden ve halk ile sohbet eden Aydın, gün biterken yaşadığı sevinci ve halkın teveccühünü “Bugün Şalpazarı'nda yaşadığım coşkuyu hayat boyu unutamayacağım. Horonuyla, kültürüyle, insanıyla bambaşka Şalpazarı'mın desteğini almaktan onur duydum.” diyerek ifade etti.

İSTANBUL’DA ONLARCA ŞALPAZARI VAR

Şalpazarı’nın yörenin en çok göç veren yerlerinden birisi olduğunu belirten Aydın: “Bu şehir sürekli göç veriyor. Bugün Şalpazarı’na baktığımızda sürekli azalan bir nüfus, boşalan köyler, kapanan okullar görüyoruz. Şalpazarılılar burada azalırken İstanbul’da çoğalıyor. İstanbul’da bugün Şalpazarılıların nüfusuna baktığımızda, onlarca Şalpazarı kurmuşlar. İşte burada otobüs yazıhaneleri var ve önlerinde sürekli bir hareketlilik. Sadece insanlar değil, elmalar, turşular, fındıklar da seyahat ediyor. Burada doyamayan memleketimin bu güler yüzlü, samimi, sizi bağrına basan insanları gurbette yaşam mücadelesi veriyor. Çünkü bu insanlar burada doyamıyor, doğduğu yerde ekmeğini kazanamıyor” dedi.

Aydın’ı bağrına basan halk: “Ektiğimiz, diktiğimiz para etmiyor. Hayvancılık öldü. Bugün bir hayvana harcadığımız para, o hayvanın değerinden daha fazla. Üstelik alıcı bulmak da başlı başına bir mesele” dedi. İlçeden taşınan devlet kurumlarını da gündeme getiren vatandaşlar: “Giden gelmiyor. Gidenin yeri de dolmuyor. Yatırım sahilden içeri girmiyor. Ağzımıza bir parmak bal çalıyor, oy zamanı gelip, sonra kayboluyorlar” diyerek siyasilere sitem etti.

BU KUŞATMAYI KIRACAĞIZ

Halkla birebir iletişime geçen Yavuz Aydın, halkın sitemlerini anladığını ve aynı duyguları paylaştığını belirterek: “Ne yazık ki siyaset yanlış yapılıyor. Verilen sözler gerçeklerle uymayınca, unutulmaya yüz tutuyor. Biz, sorunu halkımızla beraber görüp, çözümü de yine beraber arıyoruz. Bu memleket artık oy deposu değil, insanların birbirlerine gülerek baktığı bir yer olmalı. Bu insanların yüzlerindeki şu gülümseme, hangimizin yolunu aydınlatmaz ki” dedi. Ziyaretler sırasında halkın yüzündeki samimi tebessümlerin de Aydın’ı bu yolda umutlandırdığı ve gelip ilçe merkezinde biraz dolaştıktan sonra giden siyasilerin aksine onlarla evlatları gibi konuşan Aydın’ın Şalpazarı’nı “Hareket”e geçirdiği görüldü