‘Eğitim Meselesi, Memleket Meselesi’ yazılı pankartın açıldığı basın açıklamasında “Bilimsel ve laik eğitim isteyenler olarak bulunduğumuz her yerde bu çağdışı eğitim uygulamalarına karşı mücadele edeceğiz. Nitelikli, bilimsel eğitim almak sadece parası olanın değil bütün çocuklarımızın hakkıdır diyerek, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız. Karanlığa teslim olmayacağız” denildi.

"EĞİTİN ADIM ADIM ÖZELLEŞTİRİLİYOR"

Basın açıklamasını okuyan Emekli Öğretmen Gülgün Şen, “Bugün eğitim, sağlıklı bir toplumsal yaşamı inşa etmek bir yana; toplumu yıkıcı, parçalayıcı bir nitelik kazanmıştır. Siyasi iktidar eğitimi herkes için ulaşabilir, eşit parasız, laik, bilimsel ve kamusal olarak herkese verilmesi gereken bir hizmet olmaktan çıkararak adım adım özelleştirmiştir. Uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemi ile çocukların zihinsel, psikolojik sosyal gelişimleri göz ardı edilmiş, kız çocukları eğitim hayatından uzaklaştırılmış, çocuk işçiliğin önü açılmıştır. Eğitim sisteminin neresinden tutsak elimizde kalacak bu haline hiçbir çözüm getirilmezken Milli Eğitim Bakanlığı’nın her düzenlemesi eğitim sistemini daha da kötüleştiriyor. Müfredat değişikliği, kurum açma, kapama ve ad değiştirme yönetmelikleri ile laik ve bilimsel eğitimin tamamen ortadan kaldırılması yolunda birçok adım atılıyor. Atılan tüm bu adımlar sadece öğrencileri değil, velileri, öğretmenleri,  toplumun tüm kesimlerini etkiliyor” dedi.

"EĞİTİM SİSTEMİ YAPBOZ OYUNUNA DÖNÜŞTÜ"

"Çocuklarımız, geleceğimiz kimlere emanet" diyen Gülgün Şen, “Siyasi iktidarın politikaları dolayısıyla eğitim sistemi adeta bir yapboz oyununa dönüştü. Bu eğitim politikaları 15 yılda 6 bakan eskitirken sınav sistemi de 6 kez değiştirildi. Eğitim sistemimiz bu denli dönüşümlere uğratılırken, bilim insanlarına, eğitimcilere, velilere, öğrencilere bu süreçle ilgili görüş ve önerileri hiçbir biçimde sorulmadı. Bazen bakanların kendi aralarındaki kavgaları bazen de bir kişinin ağzından çıkan söz ile akşamdan sabaha sınav sistemleri değiştirildi. Yapılan her değişiklikle birlikte devlet okullarında eğitim giderek niteliksizleştirilirken, devlet teşvikiyle yüzbinlerce öğrenci özel okullara yönlendiriliyor” diye konuştu.

KİTAPLAR BİLİM DIŞI, HURAFELERLE DOLU

Bilim dışı müfredatı durduralım diyen Gülgün Şen, “MEB tarafından açıklanan 2018-2019 yeni eğitim müfredatında yapılan değişiklikleri incelediğimizde ders kitaplarından evrim teorisi gibi bilimsel içerikler kaldırılırken yerlerine bilimdışı hurafeler dolduruluyor. Gericileştirilen müfredatla cinsiyet eşitliği yok sayılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda dağıttığı ders kitaplarında, erkek üstün bir varlık, kadın erkeğe hizmet etmesi gereken ve itaat etmesi gereken bir alt varlık olarak sunuluyor. Kocaya itaat ibadettir denilirken, ‘erken yaşta evlilik toplumsal bir örf’ olarak ifade edilerek çocuk yaşta evlilik meşrulaştırılmak isteniyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin her geçen yıl daha da arttığı ülkemizde, çocuklarımıza ‘kadın ve erkeğin eşit olmadığı’ düşüncesi doğrudan eğitim müfredatı ile öğretilmeye çalışılıyor.” ifadelerini kullandı. 

"KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Gülgün Şen, “Ülkemiz çağdaş, aydınlık bir geleceğe ancak nitelikli, laik, bilimsel eğitim ile ulaşabilir. Oysa bugün eğitim sistemimiz bilinçli bir biçimde kötürümleştirilerek, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği karartılmak isteniyor. Kendi çocuklarını yurtdışında ya da özel kolejlerde okutan siyasi iktidarın temsilcileri bu ülke halkının çocuklarını tarikatlara cemaatlere teslim edilmiş bir eğitim sistemine mahkum etmek istiyor.  Biz bu durumu seyretmeyeceğiz. Bilimsel ve laik eğitim isteyenler olarak bulunduğumuz her yerde bu çağdışı eğitim uygulamalarına karşı mücadele edeceğiz. Nitelikli, bilimsel eğitim almak sadece parası olanın değil bütün çocuklarımızın hakkıdır diyerek, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız. Karanlığa teslim olmayacağız” dedi.