Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği ve Ortahisar Belediyesi tarafından, "Filistin ve Kudüs" konulu bir konferans düzenlendi. İşte detaylar…

Ankara'da koltuk yıkama hizmeti nedir? Ankara'da koltuk yıkama hizmeti nedir?

Trabzon Ortahisar Belediyesi, Filistin ve Kudüs konferansını düzenleyerek devam eden İsrail-Gazze ve Filistin çatışmaları hakkında bilinçlendirme paneline imza attı. Konferansta Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği Genel Sekreteri Kadir Öztürk konuşma yaptı. Gazzelilerin yaşadığı dramın zorluklarına değinilen konferansta, 7 Ekim tarihinin Filistin, Kudüs ve Ortadoğu tarihinde önemli bir yer edindiği anlatıldı.

Trabzon'da gerçekleşen etkinlikte, Müslümanların şimdi birlikte hareket etmesi gerektiğine değinildi. Kadir Öztürk cümlelerini, "Kitabımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir. Herkesi Kudüs davasında bir araya getirmek zorundayız" diyerek noktaladı.

Konferansa katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü yüksek lisans öğrencisi Gazzeli Yahia Adwan ise çatışmalarda ailesini kaybettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Dünya sesimizi duymadığı için biz de ancak kendi çabamızla mücadele ediyoruz. Biz Gazze'de turist değiliz, biz hak sahibiyiz. Kendi topraklarımızda yaşamak istiyoruz. Kendi vatanımızda insan gibi yaşamak istiyoruz. Savaşmaya devam edeceğiz, hiç durmayacağız. Burada herkesin bir kaybı var. Ama kanımızın son damlasına kadar burada savaşacağız.”