Trabzon'da sis nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi Trabzon'da sis nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi

Trabzon'da yaşayan özel bireyler tarafından açılan Hayır Çarşısı, Filistin halkına destek olmak üzere bir yola çıktı.

İsrail'in saldırıları devam ederken Gazze ve Filistin adına Türkiye'de pek çok yardım kampanyası düzenleniyor. Bunlara son örnek Trabzon oldu. Kentte yaşayan özel bireyler tarafından hazırlanan el emeği işler, takılar, yiyecekler Hayır Çarşısı'nda kurulan stantlarda satışa çıkarıldı. Engelsiz Ballim Kafe'ye ilgi yoğun olurken, ürünlerden elde edilen günlük gelir Filistinlilere bağışlanacak.

Trabzon Umuda Destek Derneği Başkanı ve Engelsiz Ballim Kafe'nin kurucusu Reyhan Oral, kafenin 7 yıl önce koşulsuz şartsız sevgi temeline dayanarak faaliyete geçtiğini anlattı.

Oral, çarşıda satılan ürünlerin gelirini ilgili mercilere ulaştıracaklarını anlattı. Kafede çalışan zihinsel engelli Ayşegül Şişman da kendi el emeği ürünlerini hayır çarşısında satışa koyduğunu ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Trabzon'daki Engelsiz Ballim Kafe’yi ziyaret edenler Hayır Çarşısı'nden alışveriş yaparak Filistin halkına desteğini gösterdi. Davetliler arasında Trabzon halkı, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de yer aldı.