Trabzon Büyükşehir Belediyesi sponsorlar ile muhteşem konsere imza attı Trabzon Büyükşehir Belediyesi sponsorlar ile muhteşem konsere imza attı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahminlerini paylaşırken Trabzon için de fırtına ve sağanak yağış alarmı verildi.

Trabzon son haftalarda teslim olduğu sağanak yağışların etkisiyle bitap düşmüş durumda. Ulaşımda aksamaların meydana geldiği kentte, kimi yerleşim yerlerinde heyelanlar yaşandı, birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Meteoroloji'den gelen son dakika paylaşımına göre, bugünden (16 Ekim 2023 Pazartesi) itibaren Trabzon'da kuvvetli fırtına da bekleniyor. Kentte sağanak yağışa fırtına da eşlik edeceği öğrenildi. Vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Trabzon'da bir süredir güneşli hava hakimdi, ancak yarından itibaren sağanak yağış geri dönecek. Bugünden itibaren ise fırtına etkisini artıracak. Sıcaklıklar 3-4 derece birden düşerken, AFAD, Doğu Karadeniz Bölgesi için şu uyarıda bulundu:

Doğu Karadeniz'de Pazartesi'den itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtına Pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybedecek.