Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ve  Teknik Direktör Abdullah Avcı basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor. 

Ertuğrul Doğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz'ı kaybettik. Başımız sağ olsun.

Bugün Trabzonspor'un 8. şampiyonluğunun yıl dönümü. Tekrardan bu başarıyı kutluyorum.

Bir araya gelme sebebimiz, kendi camiamıza bir mesaj vermek. Bir arada olduğumuz sürece hiçbir engel yok. Camia şampiyonluğu bir gelenek haline getirmek istiyorsa, birlikte hareket etmek durumunda. Boğazda bayrak asma olayını daha sık yaşamamız gerek.

Kendi içimizde çok güçlü olmalıyız. Hoca ve başkan ilişkisi, oyuncularla ilişkiler, camia ile ilişkiler çok önemli. Trabzonspor başarıyı hak ediyor ve birlikte olmak durumunda.

Şampiyonluğa giden yol belli. Her şeyden önce ekonomik olarak hazır olmak gerek. Şampiyonluk öncesindeki sezonu yine hocamızla beraber kimleri ve nasıl alacağımızı belirlemiştik. Sezon bitimi de daha önce anlaştığımız isimleri açıklamıştık. Önemli olan aldığın oyuncunun parasını ödeyebilmek. Birlikteliği sağlamıştık. Basınıyla eski yöneticileriyle ve taraftarla güle oynaya, dünyanın konuştuğu şampiyonluk yaşamıştık.

Hocamızla transfer sürecini 3-4 aydır yürütüyoruz. 2 izlemek ekibi ayrı ayrı değerlendiriyor. Biz de ekonomik tabloyu değerlendiriyoruz. Anlaştığımız oyuncular var. Yeniden şampiyonluk sevincini yaşatmak adına hazırlanıyoruz. Hocamız ayrı hazırlanıyor, biz de ekonomik olarak hazırlanıyoruz. Boğazda yeniden Trabzonspor bayrağını dalgalandırmak istiyoruz.

Hurda Demir Fiyatlarını Öğrenin Hurda Demir Fiyatlarını Öğrenin

Trabzonspor her 2-3 yılda bir battık mı çıktık mı diye konuşmamalı. Bunları ortadan kaldıracak güzel projeler var. Geldikten sonra 140 milyonluk bir ödeme yaptık toplamda. Ödemeler yapılmasa ne olacaktı? Artık bu sorunlardan Trabzonspor'u çıkartmak gerek. Trabzonspor'un çok daha net şekilde önüne bakabilmesi gerek.

Hiç gündeme gelmiyor ama altyapı çok önemli. Hem ekonomi hem de altyapıda başarıyı yakalarsak, Trabzonspor da başarılı olacaktır. Benim maddi desteğe ihtiyacım yok, manevi desteğe ihtiyacım var. Bu borcu kapatmaya talibim. Kapatırsam, çocuklarımıza bunu gururla anlatacağız. Trabzonspor bu ekonomik değişimi yaşamak durumunda.

3 ciddi proje var, 2'si sona geldi. Kartal'da son aşamadayız. Bu projelerin planlamasını yaptık. Bir aksilik olmazsa, önümüzdeki yıllarda Trabzonspor ekonomik açıdan bir problem yaşamayacak.

Göreve geldikten sonra 140 milyon ödeme yaptık. 140 milyon Euro'nun yaklaşık 120 milyon Euro'su karşılıksız yapıldı. Kulüpten hiçbir geri dönüşü olmayacak.

Trabzonspor'un yaklaşık 55-60 milyon Euro'ları bulan bir maliyeti var. Gelirleri toplayınca 15 milyon Euro'yu bulmuyor. Yani yılda bulunması gereken 40-45 milyon Euro var. Ekonomide yapılanma bir süreç. Hemen çözülecek işler değil ama çözebileceğimizi camiaya gösterdik.

TFF'deki seçimle ilgili olarak, biz daha önce de istifaya davet ettik. Bu işi yapabildiklerini düşünmüyoruz, hala da aynı fikirdeyiz. Trabzonspor'un talebi kongreye gidilmesi ya da görevin bırakılması yönündeydi. 18 Temmuz'u bekliyoruz. Adayların henüz fikir ve görüşlerini dinlemediğimiz için bu konuda şu an için bir yorum yapmayacağım.

Türk futbolunda adaletin olmadığını her zaman söylüyoruz. İstanbul takımlarının üzerine kurgulanmış bir sistem mücadele ediyoruz. Hem kendi adımıza hem de Anadolu kulüplerinin sesinin daha gür çıkacağı bir dönemi yaşayacağız. Trabzonspor'un hiçbir kulübün kavgası ile alakası yok. Trabzonspor'un kafasındaki tek gerçek, kendi çıkarları ve Anadolu kulüplerine sahip çıkmaktır. Türk futbolunda bu radikal değişim olmalıdır. TFF'yi de tanımadığımızı söyledik, aynı duruşumuz da devam ediyor. Türk futbolunda adalet olmadığını açık açık söyleyebilirim.

Hakem camiasının güvenilirliği açısından tüm kulüplerin sıkıntıları var. Trabzonspor'un başına da VAR ile ilgili olarak akla hayale sığmayacak işler geldi. Orta hakemler pozisyonu kaçırabiliyor ama VAR'ın başında oturan kişinin defalarca izlediği görüntü sonrası başka karar veriyor olması mantıklı değil. İnsanların kafasındaki problemlerin giderilmesi yönünden yabancı VAR hakemi olabilir. Yabancı orta hakem de olabilir.

Abdullah Avcı'nın açıklamaları;

Trabzonspor gibi büyük bir takımın başarılı olması için sürdürülebilir olması gerek. Trabzonspor bir dünya markası olabilir, doğru yatırımlar yapılması gerek. Çalışıyoruz, Trabzonspor her zaman yarışmak durumundadır. Yoğun bir çaba içindeyiz.

Başkanımızın bana verdiği koşulsuz destek daha fazla şeyler yaratmamıza yardımcı oluyor. Desteği için kendisine sizler önünde de teşekkür ederim.

10 Kasım 2020 Trabzonspor'a ayak bastığım ilk gündü. Başkanımızın o dönemde de ciddi destekler verdi. Huzur ve rahat içinde çalışıyoruz. Sürdürülebilir durumu oluşturmamız için hazırladığı ortam çok güzel.

Puan skalasının bu kadar yüksek olmasını sağlıklı bulmuyorum. Önümüzdeki sezonlarda puan kadar yüksek bir puan olacağını sanmıyorum. Trabzonspor markasının her zaman yarışın içinde olması gerek. Oyun artık bir organizasyon oyununa döndü. Bu süreçlerde uzun vadeli planları doğru şekilde yapmak gerekiyor.

Trabzonspor futbol açısından verimli topraklarda. Başkandan rica ettim, Trabzonspor'un akademisi sporda verimlilik firmaları tarafından denetleniyor. Alttan gelen oyuncuların daha sağlıklı şekilde gelmesi için başkanımız bu imkanı bize sağladı. TFF de bunu örnek aldı. Aynı firma onlarla da çalışıyor. 

Transfer konusuyla ilgili olarak, çalışıyoruz. Yoğun bir çalışma var. Görüşmeler görüntü olarak da yapılıyor. Trabzonspor'u anlatıyoruz. Hedefleri ve organizasyonları paylaşıyoruz. Güzel dönüşler alıyoruz. Tecrübeli ve genç oyuncular olacak.

Altyapı ile ilgili birebir ilgileniyoruz. Akademi ve eğitim süreci başarılı şekilde devam ediyor. Akademiye geçen günlerde sunum yaptım. Sadece futbolcu değil, antrenörde yetiştireceğiz. Akademideki antrenörleri yeni sezonda hafta hafta aramıza alacağız. U19 bizimle aynı saatte yan tarafta çalışıyor. Geçen Kayseri maçı öncesi taktik çalışmayı U19 ile yaptık. Ertesi gün teşekkür ettim, bize o resmi verdiler ve çalışıyorlar. Ben kendime değil, oyuna sabır istiyorum.

3 sene önce Trabzonspor'da ilk kez antrenmana çıkmıştım. Ahmet Can'ı tanımıyorum. Baktım, Trabzonspor'un yüzü olmalı dedim. Ona formayı ben vermedim, o aldı. 9.5 milyon Euro'ya gitti. Avrupa'nın en iyi altyapı akademisi Ajax aldı.