Başkan Doğan'dan Mendy Açıklaması! Teklif Var Mı? Başkan Doğan'dan Mendy Açıklaması! Teklif Var Mı?

Borsa İstanbul'da Eylül ayında yatırımcısına en çok kazandıran spor şirketi Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği oldu.

Trabzonspor Süper Lig’de son haftalarda büyük bir yükselişe geçerken, bu başarı borsaya da yansıdı. Eylül ayında Borsa İstanbul yatırımcıları spor şirketlerini tercih ederken, yatırımcıların büyük bir kısmı Süper Lig’de yükselişe geçen Trabzonspor’un hisse senetlerini tercih etti. Eylül ayında borsada en çok kazandıran spor şirketi Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği oldu.

Geçen ayı yüzde 21,3 yükselişle tamamlayan Trabzonspor hissesi yüzleri güldürdü. Eylül'de yüzde 5,5 değer kazanan spor endeksi yatırımcılarını mutlu etti. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise eylül ayını yüzde 5,3 kazançla tamamladı.

Bordo mavili takımın teknik direktör Nenad Bjelica ile sahada gösterdiği başarılı performans ve takımda morallerin yüksek olması borsaya olumlu yansıdı.

Trabzonspor'un ardından Eylül ayında en çok kazandıran 2. spor şirketi Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ oldu. Beşiktaş hisseleri yüzde 21,1 arttı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde iddiasını sürdüren Beşiktaş, sponsorluk anlaşmasıyla da öne çıktı. Geçen ay Borsa İstanbul’da Galatasaray yüzde 76,5, Fenerbahçe yüzde 39,9, Trabzonspor yüzde 36,7 kazandırdı.

Editör: Didem Bektaş