Düzenlenen toplantıya Trabzonspor tribünlerinde yer alan tüm taraftar grupları katılım sağladı. İsrail’in Filisitin’de yaptığı zulmü kınayan taraftarlar Cumartesi günü Trabzon’da yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı. 

Abdullah Avcı: Başkan Ekonomiyi Takıma Yansıtmıyor Abdullah Avcı: Başkan Ekonomiyi Takıma Yansıtmıyor

TGC’de toplantı düzenleyen taraftarlar ortak bir basın açıklaması yaparak Cumartesi günü yapılacak Filistin’e destek yürüşüne Trabzon halkını davet etti. 

Gruplar adına açıklamayı okuyan Adem Söğüt şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, Siyonist ve terörist İsrail'in Filistin'deki kardeşlerimize uyguladığı soykırımı, uzaktan izleyen dünyaya bir mesaj vermek adına buradayız. Yeni doğmuş çocukların ölüme mahkûm edildiği, evlerine hapsedilmiş ailelerinin gökyüzünden yağan bombalarla katliama maruz bırakıldığı, her taraftan Siyonist ve terörist İsrail ve onun hamisi Amerika tarafından ablukaya alınmış bir bölgede aç, susuz, imkansız bırakılmış fakat iman kuvvetiyle mücadele eden Filistin halkına biz de sizinleyiz demek adına buradayız"

"Türkiye olarak, tarihsel misyonumuz ve kadimden bugüne değin hem bölgemizde hem dünyamızda nerede bir mazlum ve zulüm altında ezilen kimseler varsa orada olmayı bir iman meselesi sayan halkımız, bugün de aynı anlayışı ikrar etmektedir. Terörist İsrail'in hastaneleri, okulları, camileri, bebekleri, sivilleri katlettiği bir ortamda yüzlerini bizlere dönmüş masum insanların maruz kaldıkları zulmün son bulması adına, ilk kıblemiz Kudüs adına, ağzında süt kokusuyla şehit olan bebekler adına, tüm mübarek topraklarda İslam adına şehit olan tüm mücahitler adına, vatanımızın mukaddes maneviyatı adına, tüm İslam coğrafyalarından çıkarıldığı idam sehpasını bir teknede dağıtmak adına tüm Trabzon halkımızı cumartesi günü saat 16:00'da yapacağımız Filistin'e destek yürüyüşüne davet ediyoruz"

Soru cevap kısmında soruları yanıtlayan Trabzonlu Gençler Grubu Lideri Mehmet Fındıkçı ‘Hocamız Abdullah rica ediyoruz onu da bekliyoruz. Futbolcularımızdan da gelmek isteyen gelebilir. Milli ara olması sebebiyle daha da rahat gelebilirler. Maraş Caddesi’nde başlayacağız, daha sonra Uzun Sokak ve Meydan’da basın açıklamasıyla bitireceğiz' dedi.