Galatasaraylı Burak Yılmaz hakem seminerinde eğitim konusu oldu. Antalya’daki MHK üst klasman hakem seminerinin 2. gününde, UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg, “aldatmaya yönelik hareketlerle” ilgili bölümde Burak’ın son oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçında ceza alanı önünde kendisini yere bırakmasıyla ilgili görüntüleri ekrana getirdi.
Uilenberg, rakibin hiçbir müdahalesi olmadığı halde Burak’ın hakemi aldatmaya yönelik bu eyleminin mutlaka sarı kartla cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Hakemlerin benzer eylemlerde çok dikkatli davranması gerektiğini kaydeden Uilenberg, “Bu tip görüntülerin Türk futbolundan çıkması için hepimiz görevlerimizi eksiksiz yerine getirmeliyiz” dedi.
Hollandalı Uilenberg, 2012 yılının Türk hakemliği için zirve olduğunu söyledi. Deneyimli eğitimci, Cüneyt Çakır ve ekibinin Avrupa şampiyonasındaki performansının yanı sıra, FIFA Kıtalararası Dünya Kupası final maçını on yıl aradan sonra Avrupalı bir hakemin yönetmesinin de çok önemli olduğunu ifade etti.

‘Kul hakkı yemeyin’
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in, oğlunun rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı seminerde açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Ufuk Özertem ise “Sizden tek isteğim bilerek, kul hakkı yemeyin. Aslan gibi maça çıkın, doksan dakika dış dünya ile ilişkinizi kesin ve sahadan başınız dik ayrılın” diye konuştu.
Bu arada 2013 yılında FIFA kokartı takmaya hak kazanan hakem, yardımcı hakem ve bayan hakemlere törenle kokartları verildi.
TFF Başkan Vekili Ufuk Özertem’in yanı sıra MHK Başkanı Zekeriya Alp ve bazı Süper Lig kulüp başkanları da törende yer aldı.


Kaynak: Milliyet / CEMAL ERSEN