Trabzonspor camiasının sevilen ismi, Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Uzunay; HaberTS.com'a çok özel açıklamalar yaptı. Spor editörümüz Emre Vural'a samimi açıklamalarda bulunan Uzunay, şu açıklamaları yaptı; 

Trabzonspor tarihinin en önemli transfer dönemini geçirdiniz.. Bu süreçte sizi en zorlayan transfer hangisiydi?

Evet, Trabzonspor tarihinin en büyük transferlerini yaptık doğrudur. Bazı transferleri kampa yetiştiremedik çünkü; aceleye getirip yüksek paralar ödemek istemedik. Aldığımız yabancı futbolcuların transfer süreçleri kolay olmadı. Zorlandıklarımız da oldu. 

UEFA Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlayan Trabzonspor'un, bu kupadaki hedefi nedir? 

Uefa'ya galibiyetle başlamamız bize büyük avantaj sağladı. Sahamızda oynayacağımız iki maçla gruptan çıkma yolunda büyük yol katetmek istiyoruz. Hocamızın da dediği gibi, bu yıl Avrupa'da kafaya oynayan bir takım yaptık ve bu sene zirveye oynama hedefimiz var. Bunu da yapacak kadroya sahibiz.

Çok iyi bir kadro kurdunuz fakat 4 haftada 4 puan aldınız. Bu durumu nasıl değerlemdiriyorsunuz? 

Çok iyi bir kadro kurmamıza rağmen istediğimiz saha sonuçlarını alamadık. Hocamızın da en başından beri söylediği gibi, bu takımın uyum ve alışma süresine ihtiyacı var. Bu uyumu sağladığımızda inanıyoruzki takımımız ligde keyif veren bir futbol oynayacaktır. Sakatlık şansızlıkları da yaşadık. Ama bunların arkasına sığınamayız çünkü, kadromuz çok geniş. Takımımız inşallah önümüzdeki haftadan itibaren çıkışa geçecektir.

Trabzonspor yönetiminden istifa eden veya ihraç edilen kişilerin çoğunluğu " Trabzonspor'da yönetim yok. İbrahim Hacıosmanoğlu kuralları var." Söyleminde bulundu. Bu konuya bakış açınız nedir? 

Beraber yola çıktığımız arkadaşlar şu veya bu nedenlerle aramızdan ayrılmıştır. Onların da düşüncelerine saygı duymak lazım ama Trabzonspor hepimizin değeri, bu değere zarar verecek açıklamalardan kaçınmalıyız. Şuan çok uyum içinde çalışan yönetimimiz var. Kim ne söylerse söylesin yapılan tüm işler başkan ve yönetim bilgisi dahilinde yapılmaktadır. Trabzonspor'da güzel işler oluyor, bu güzel işlere sırf muhalif olmak için köstek olmak hiçbirimize fayda sağlamaz. Saha sonuçlarımız da iyi olunca  inanıyorumki herkes mutlu olacaktır. 

Trabzonspor ligde ve Avrupa'da hangi noktaya ulaşırsa başarılı olacaktır?

Geçen sene Avrupa'da önemli başarılar elde ettik. Ligde de Avrupa'ya gitme hakkı kazandık; bu Trabzonspor'a yakışan başarı mıdır ? Tabiiki hayır ama kısıtlı kadromuza rağmen geçen sene alınan sonuçlar yine de iyidir. Geçen seneki başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sezon başında hem başkanımızın hemde bizlerin bir söylemi vardı, bu sene bu takım zirveye oynayacak diye. Buna göre hoca seçimimizi ve transferlerimizi yaptık. İnşallah hem ligde hemde Avrupa'da Trabzonspor adından söz ettirecektir.

Görevde bulunduğunuz süreçte "Yönetim olarak bu hatayı yaptık." Dediğiniz bir olay var mı?

Tabiiki bizim de birçok hatalarımız olmuştur ama şunu da belirtmek isterimki; hiç hata yapmayan insan hiç birşey yapmayan insandır. Hatalarımız vardır ve olacaktır da... Önemli olan yapılan hataların telefisinin olmasıdır. Mesele yaptığı hatanın farkına varıp, aynı hatayı bir daha yapmamaktır.

İstanbul'da yaşamanıza rağmen, Trabzon ve çevre illerde sokağa indiğinizde büyük bir sevgiyle karşılaşıyorsunuz. Bu durumu neye bağlıyorsunuz? 

Bende trübünlerden gelen, Trabzonspor için yıllarca hizmet etmiş kardeşinizim. Taraftarlarımızın duygularını iyi anlıyorum ve onlarla aynı duyguları yaşıyorum. Yıllardır onlarla hep içiçe oldum, hala daha öyleyim. Onların sevgisine layık olmak için gayret gösteriyorum. İnşallah bu sevgi çerçevesinde beraberce başarılara ulaşırız. 

HaberTS.com / Emre Vural