Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eski başkanlardan Faruk Özak'ın bordo-mavili ekibin ekonomik, maddi ve manevi çöküşünün tek sorumlusu olduğunu ileri sürdü. Başkan, Sadri Şener dönemini de sert eleştirirken, nereye ödendiği belli olmayan ancak menajer gideri olarak gösterilen 15 milyon liranın bulunduğunu da ileri sürdü. Faruk Özak ve Sadri Şener'i eleştiren eski başkan Nuri Albayrak'ın doğruları söylediğini belirten Hacıosmanoğlu, "Samimi Trabzonspor başkanı' sıfatıyla Trabzon'da yaşadığı gerçekleri özetledi. Trabzon'un gerçek halkı da zaten bunları biliyor" dedi.

KULÜBÜ KULLANDI
Başkan şöyle devam etti: "Biz bu düzeni değiştirmeye geldik. Trabzonspor kimsenin babasının çiftliği değil. Bazı kişilerin her canı istediğinde egolarını tatmin edeceği yer de değil. Şahsi çıkarları için kullanacağı yer de değil. 'Trabzonspor'un futbolcusuyuz, kaptanıyız başkanıyız' diyorlar. Bunları yaparken bedava oynamadınız karşılığında para alıp oynadınız. Ondan sonra kulübün başkanlık makamı size milletvekilliği ve bakanlık getirdi. Demek ki her dönem Trabzonspor'u kullandınız."

YARDIMINA İHTİYACIMIZ YOK
Hacıosmanoğlu, Özak'ın milletvekili olduğu dönem biteceğini, şimdiden kendine 'oyuncak' aradığını öne sürerek, "Bugünkü Trabzonspor'un ekonomik, maddi ve manevi çöküşünün yegane sorumlusu Faruk Özak'tır. Kulübün içerisinde olan olumsuzlukların hepsini kamuoyuna yansıtmadık ama bundan sonra maddi manevi olan tüm olumsuzlukları yansıtacağız. Bunların tek sorumlusu da Faruk Özak'tır. Çünkü o kulübün patronu olarak orada duruyordu. Onu da Trabzon halkı değerlendirecek. Akyazı'ya yardımcı olacağını söylüyor. Onun yardımına ihtiyacımız yok" dedi.

NASIL YAŞAYACAK?
Eleştirilerine devam eden başkan şunları söyledi: "Faruk Özak'ın bütün engellemelerine rağmen, Akyazı'yı hayata geçiren, Başbakanımız'ın desteği ile Erdoğan Bayraktar'dır. Alışmıştır hazıra konmaya Faruk Özak. Kendisine ait olmayan başarıları kendisine yazmaya. Ama kendisine ait olmayan başarısızlıkları da başkalarına yazmak konusunda tecrübelidir. Onun gerçek yüzünü Trabzon halkı biliyor. Biz daha da önemli gerçekleri de kamuoyuyla paylaştığımız zaman Trabzon'da nasıl yaşayacak?"

DERİN PARALEL YAPI BİZİ ELEŞTİRİYOR
Sadri Şener döneminde menajer gideri olarak gösterilen 15 milyon TL'lik bir para olduğunu ve bunun da hesabını soracaklarını ifade eden Hacıosmanoğlu, "Denetmenlerin bulduğu, menajerlere ödendi diye açıkta olan, belgesi ve nereye ödendiği belli olmayan, menajer gideri olarak gösterilen 15 milyon lira var. Denetmenin yazmış olduğu raporu yayınlayacağız. Şimdi derin paralel yapı bizi eleştiriyor. Korkuları, pisliklerinin ortaya çıkmasıdır. Bu yüzden kumpas kuruyorlar" diye konuştu. Hacıosmanoğlu, Mustafa Yumlu'yu bırakmayacaklarını ve kendisine iyileştirme yapma konusunda bir görüşme yapacaklarını söyledi. Başkan, "Daha onunla konuşmadık. Bunların hepsi Trabzon'da kurgulanan paralel yapı kumpasıdır" dedi.