FENERBAHÇE RESMİ SİTESİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

 

UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Kulübümüzün, 2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer almasına karar verdi.

Karar, UEFA’nın Kulübümüze ve Türkiye Futbol Federasyonu’na, 22 Haziran 2012 Cuma günü gönderdiği aşağıdaki açıklama ile bildirildi.

1- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi ,Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe SK’nın kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna;

 

2- Katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA disiplin kurulunda olduğu kaydıyla, Şu an itibari ile Fenerbahçe SK’nın UEFA Karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir.

 

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

 

Oysa kazın ayağı öyle değil.

“UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Kulübümüzün, 2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer almasına karar verdi.”  Sonucuna varmak , neresinden bakarsanız bakın mümkün değil. Az buz İngilizcesi olan herkes, UEFA’nın mektubundan vermek istediği mesajı anlayabilir.


UEFA’nın Mektubu’nun Orjinali Şöyle
               

                  The Control and Disciplinary Body decides;
                  Kontrol ve Disiplin Kurulu kararı:

 

- To allow the Disciplinary Inspector and Fenerbahce to file additional submissions to the Control and Disciplinary Body,
-Disiplin Müfetti
şi ve Fenerbahçe SK’nın , DİSİPLİN KURULUNA ilave dosyalar sunmasına müsade edilmesine;

 

- For the time being the club of Fenerbahce is allowed to participate inthe UEFA competition for which it is eligible pending a final decision of the UEFA Disciplinary Body in this regard.
- Konu hakkındaa UEFA disiplin Kurulu tarafından verilecek nihai karar beklenmektedir, ancak
ŞİMDİLİK Fenerbahçe'nin UEFA kupalarında yer almasına müsaade edilmesine.


İŞGÜZAR FENERBAHÇE

Görüldüğü üzere, UEFA’nın mektubunun çevirisi , Fenerbahçe Kulübü tarafından yanlış çevrilerek servis edildiği gibi, “UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Kulübümüzün, 2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer almasına karar verdi.”   gibi uyaktan yakından alakası olmayan bir yorumla kamuoyu kasten yanlış bilgilendirilmiştir.

Saklanan ayrıntılar:
1- ŞİMDİLİK

Şimdilik ile başlayan cümleler, daha sonra bu kararın değişeceğini gösterir. Fenerbahçe bunu “Şu an itibariyle” şeklinde çevirmiş.

2- Beklenen bir nihai karar var.

Son karar disiplin kurulunundur dersek, alınmış bir karar var, değişse de olur, değişmese de olur gibi bir mana çıkar. Oysa, Son karardan kasıt, nihai karardır, yani karara bağlamadır. Yani beklenen birson karar var. Son söz söylenmedi.
Oysa Fenerbahçe bunu , “UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Kulübümüzün, 2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer almasına karar verdi.”   Şeklinde lanse etti.

3- Müsaade edilmiştir

Müsaade etmek , etmek kelimesi en kritik anahtar kelimedir. Normalde olmaz ama, olsun bakalım demektir. Hak varsa, izin alınmaz, verilmez.

Basına kapalı bir antrenmanda, Şenol Güneş'in basın mensuplarına 5 dakikalık bir fotoğraf çekimine müsaade etmesini düşünün.
Fenerbahçe bunu “Şu an itibari ile Fenerbahçe SK’nın UEFA Karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir.”

AMAÇ NE?
Ciddi bir kurumun yapmayacağı  bu yanlış beyanattan Fenerbahçe ne kazandı? Biz bunu battı balık yan gider şeklinde yorumlayabiliriz. Bu itibar kaybı, geleceği olan bir kurum için gözüne alınamayacak kadar büyük tehlikedir.
   Fenerbahçe’nin taban yapan hisse senetleri, bu açıklamalarla tavan yaptı. Bu hamle ile çok büyük miktarların manipüle edildiği düşünülüyor.

SONUÇ:
 
Fenerbahçenin akıbetini belirleyecek olan karar henüz açıklanmamıştır. Ancak yukarıdaki ip uçları gösteriyor ki, Fenerbahçe bu sezon da Şampiyonlar Ligin’den men edilecek.

         Kaynak: HABERTS