Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Şanlıurfaspor'u 4-0 yenen Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Güneş açıklamasında ilk olarak, "Aslında önce futbol olarak işimizi yapmalıyız. Takım olarak belli seviyenin altındayız. Felsefe olarak oynanan futboldan keyif almalıyız, çok çalışmalıyız. Bir süreçten geçiyoruz. Eskişehirspor maçında golü yiyene kadar iyiydik. Hatalı bir gol yedik. Bu da seyirci ve takım üzerinde olumsuzluk yarattı ama bunları aşmak zorundayız. 

Rakibe oynama şansı da verdik ikinci yarıda. Bu bizim tarzımız değil. Gereksiz pas hatalarıyla rakibe oynama şansı verdik. Rakipte de önemli oyuncular vardı, zaman zaman etkili de oldular. Serdar geleceğin oyuncusu olrak görülürken maalesef alt ligde oynuyor. Tur atlamak önemliydi sakatlık veya ceza olmadan. Hafta arası maçı olduğu için oyuncular da zaman zaman tempoyu düşürdüler." dedi.

Güneş son zamanlarda Trabzonspor ile ilgili durumları da değerlendirdi ve "Sonuçta ne olursa olsun Trabzonspor büyük camia. Başkalarının yanlışları bizim yanlış yapmamızı gerektirmez. Bizim için önce ülke sonra biz geliriz. Olumsuzlukara göğüs germeliyiz. Trabzonspor ile ilgili bazen bu iş reyting olayı. Bu işin rengini biraz bozdu. Ülkemizde bazı işler öyle masum gözüküp de yapılıyor ki. Başbakan'a dizi konusunda katılıyorum. İnsanların ahlak değerleri bozulunca sıkıntılar yaşanıyor." dedi.