25-26 Mayıs ’ta gerçekleşen olağan üstü kongrede Trabzonspor Başkanı seçilen ve göreve başlayan İbrahim Hacıosmanoğlu’na siyasi davranışları nedeniyle camiada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Trabzonspor'da 25-26 Mayıs'ta yapılan olağanüstü genel kurulda, 68. maddeye ek olarak konulan yönetimin görev süresini 6 aydan 30 aya çıkartan ek 4. madde kabul edilmedi. Mahkeme seçimi iptal edip yeniden yapılmasına karar verdi. Mahkeme kararına göre Bordo-Mavili camiada genel kurul 24-25 Aralık'ta seçimli olarak gerçekleşmesi gerekiyor.

HACIOSMANOĞLU FENERBAHÇE’Yİ AKLIYOR MU?

Aziz Yıldırım’a karşı cephe oluşturan ve sert açıklamalarda bulunan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un kupasını gasp eden Fenerbahçe’yi şirin göstermesi, Trabzonspor taraftarları tarafından, ”her şey Başbakanının istediği gibi gerçekleşiyor. Şike yapan Fenerbahçe’nin küme düşmemesi için Hacıosmanoğlu gerekli zemini hazırlıyor. ” Şeklinde yorumlandı. 

BAYRAKTAR DESTEĞİ ARTTIRDI

Trabzonspor Külübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na büyük destek veren Erdoğan Bayraktar, daha önce müdahil olmadığı yönetim listesine iki iş adamını ekleyecek.

Divan kurulunun yapacağı hamleler sonrasında Aralık ayında gerçekleşmesi muhtemel kongre için, yeni yönetim çalışması başladı. Bayraktar’ın Hacıosmanoğlu’nun yeni listesine iki ismi ekleyeceği iddia edildi. Bunlardan biri ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, diğeri ise Ebru Gündeş'in eşi Azeri iş adamı Reza Zarrab.

Asbaşkan Ali Kemal Baraşan’ın da göreve daha fazla devam etmek istemediği  Trabzonspor’da yeni bir yapılanmanın içerisine girildi.

KONGRE OLMAZSA İSTİFALAR DEVAM EDECEK

25-26 Mayıs’ta seçilmelerinin üzerinden kısa bir süre geçmeden Osman İlyas ile Mehmet İrfan Coşkun’un istifasıyla güven kaybeden yönetim, yedek yönetici Çetin Kansız ’ın istifası ile beraber bir şok daha yaşadı.

Yönetime girmesiyle beraber kamuoyunda büyük ses getiren Yaşar Aşcıoğlu’nun da Trabzonspor’a katkı sağlamadan istifa etmesi, Hacıosmanoğlu’na karşı büyük güven kaybına neden oldu.

Şike döneminde Trabzonspor’un haklarını büyük bir özgüven ile savunan, Fenerbahçe’nin şike yapan isimlerinin ceza alması için büyük bir savaş veren Av. Nusret Yılmaz ‘ın ayrılışında yaşanan olaylar camiada büyük tepki topladı.

Kongre kararının açılanmaması halinde 3 ismin daha yönetimden istifa edecekleri öğrenildi.