Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ''Akyazı'ya isim'' tartışmalarının Fenerbahçe maçı öncesi bir komplo olduğunu iddia etti. Hacıosmanoğlu, dün Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın sahibi olduğu TV Em'de yayınlanan ''Serbest Atış''programının telefon konuğu oldu. 

İşte İbrahim Hacıosmanoğlu'nun programda gelen sorulara verdiği cevaplar:

- Trabzonspor nereden buldu bu parayı?
- Bizim soyumuz Osmanlı'dan geliyor. Olduğumuz yörede de yıllarca derebeyliği yaptı. Eskiden büyüklerimiz hazine gömmüştü. Onları bulup çıkarttık. Onları kullanıyoruz. 15 Milyon Euro'ya yakın futbolcu satışımız var. 27 Milyon Lira'da harcamamız var. Yani arada 12 - 13 Milyon Lira bir fark var. Bunların da çoğu zaten 2015 - 16'ya kadar yayılmış vaziyette. Arada ki fark.. Cardozo'nun parasını peşin verdik. PassoLig - E - bilet gelirlerinin 5 yıllık gelirlerinden kredi verdiler bize oradan kullandık. Arada kalan para, bizim harcadığımız para, bir Zokora'nın parası değil.

- Yeni stadın ismi ne olacak?
- Trabzonspor'un stadının ismi hakkıyla ilgili Trabzonspor'u borç yükünden kurtaracak bir durum söz konusu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi mi verilecek?
Belediye Başkanımız düzgün bir insan. Burada yanlış yönlendirmiş olabilirler. Burada bir kaç tezgah var, bir tane tezgah da yok. Burada Cumhurbaşkanımızı Fenerbahçe maçı öncesi gündeme getirip protesto ettirmek de var. Yine Fenerbahçe maçı öncesi provokasyon yapıp taşkınlıkla bizi zor durumda bırakma gibi bir komplo olabilir. Zaten buraya verilecek olan ada Trabzonspor karar verir. Belediye'nin bir tavsiye kararıydı ama yeri ve zamanı yanlış.

Türkiye'den bir şey gelmez 
-Hukuki mücadelemiz Avrupa'da devam ediyor. Hem Türkiye'den hem de Avrupa'da çalııyorlar. Türkiye'den bir ey gelmeyeceğini siz de tahmin ediyorsunuz. 

Haberin videosu;